ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ

ΣΥΡΟΣ (ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ – ΣΥΡΟΣ

 

Η Ερμούπολη της Σύρου επιλέχτηκε ως έδρα του “Ινστιτούτου Κυβέλη” γιατί στο θέατρο “Απόλλων” το 1904 η Κυβέλη, 16 ετών, εμφανίζεται για πρώτη φορά δίπλα στο σύζυγό της Μήτσο Μυράτ με το θίασο του Κωσταντίνου Χρηστομάνου. Η μαρμαρόχτιστη πρωτεύουσα του Αιγαίου, μεγαλοαστική πόλη του 19ου αιώνα αντανακλά το πνεύμα και τον πολιτισμό της Ευρώπης και αποτελεί συνδετικό κρίκο ολόκληρης της Ελληνικής διασποράς. Το θέατρο “Απόλλων” που εγκαινιάζεται το 1864 φτιάχνεται στα πρότυπα των λυρικών ιταλικών θεάτρων. Νέα έργα γράφονται και παίζονται, ξένοι δημιουργοί μεταφράζονται και παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην Ερμούπολη. Αυτής της πολιτιστικής δημιουργίας τη συνέχεια επιλέγει να στηρίξει το Ινστιτούτο.

Και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με τοπικούς φορείς. Συμμετέχει συστηματικά στα “Ερμουπόλεια”, ετήσιο θεσμό θερινών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δρώμενων που διοργανώνει το “Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης” και συνεργάζεται με το ιστορικό δημοτικό θέατρο «Απόλλων», προνομιακό χώρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και προβολή εκθεμάτων από τις συλλογές του Ινστιτούτου. Συνεργάζεται με το “Φωτογραφικό Κύκλο” και το παράρτημά του στη Σύρο, για την οργάνωση και τον εμπλουτισμό της φωτοθήκης του, αλλά και τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων και εκθέσεων σχετικά με την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου. Για τη διαχείριση των πολύτιμων πολιτιστικών δεδομένων του αρχείου του αλλά και για την ανάδειξη της ενότητας του “Πανοράματος του 20ου αιώνα”, φυσικός εταίρος του Ινστιτούτου είναι το “Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου”.

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Εποχιακό
  Επωνυμία:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ - KYVELI INSTITUTE
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Βαλεντίνη Στεφανίδη-Ποταμιάνου
  Διεύθυνση
Λεωνίδου 4
  Τ.Κ.
84100
  Πόλη
ΣΥΡΟΣ (ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ)
  Τηλέφωνο
2281085730
  E-mail
cybeli@otenet.gr
  URL
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.