ΚΤΗΜΑ ΡΟΥΚΟΥΝΑ

ΑΝΑΦΗ (ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Στην παραλία του Ρούκουνα εδρεύει από το 1990 η επιχείρηση «ΚΤΗΜΑ ΡΟΥΚΟΥΝΑ» της κ.Ζαμπετας Ρινακη γνωστή και ως ‘’παπαδιά’’ λόγο του ότι σύζυγος της είναι ο ιερέας Δημήτριος Αλεξόπουλος.

Η επιχείρηση αρχικά ξεκίνησε από το επιχειρηματικό δαιμόνιο του ιερέα, αφού έβλεπε ότι η προσέλευση των ελεύθερων κατασκηνωτών μεγάλωνε κατά τα τέλη της δεκαετίας του 80, και θα αυξάνονταν αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις (είδη πρώτης ανάγκης) δεδομένου ότι ο οικισμός του νησιού βρίσκονταν σε απόσταση μιάμισης ώρας με τον παραδοσιακό μουλαρόδρομο και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας ήταν το μονοπάτι ή οι μικρές ψαρόβαρκες που περνούσαν από τις παραλίες.

Με μεράκι και πολύ κόπο το 1990 ανοίγει το εστιατόριο ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ και προσφέρει στους κατασκηνωτές φαγητό, νερό, αναλώσιμα είδη (όπως μπαταριές, τσιγάρα, κ.α.) και πάνω απ’ όλα ζεστασιά, αμεσότητα και ένα οικείο περιβάλλον όπου όλοι στο τέλος κατέληγαν μια παρέα που σαν κοινό στόχο είχαν την ανάγκη να ξεφύγουν από το τσιμέντο των μεγαλουπόλεων και να έρθουν σε άμεση επαφή με την φύση ώστε να μπορέσουν να αναζωογονηθούν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά στις λίγες μέρες των διακοπών.

Το εστιατόριο ειδικεύεται στα παραδοσιακά Αναφιώτικα πιάτα και ειδικότερα στο παραδοσιακό Αναφιώτικο ψωμί ζυμωμένο στα χεράκια της παπαδιάς και ψημένο στον παραδοσιακό θυμαρόφουρνο όπως και τα φαγητά. κάθε μέρα το μενού είναι διαφορετικό και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις αφού προσφέρονται πάνω από 10 κυρίως πιάτα τόσο λαδερά για τους χορτοφάγους όσο και κρέας ή ψάρι φρέσκο για τους υπόλοιπους. Τα ορεκτικά και τα γλυκά είναι αμέτρητα και κυμαίνονται αναλόγως με τα κουράγια της παπαδιάς αφού αυτή και μόνο αυτή κάνει κουμάντο στην κουζίνα. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το κατσίκι στη γάστρα με θυμαρόβεργες, το λαδοτυρι, τα τηγανιτά πατάκια της παπαδιάς, οι λευκές σκορδατες μελιτζάνες, οι κολοκυθοκορφάδες με αυγολέμονο κ.α. και φυσικά το τρομερό ψωμί.

Τέλος τα τελευταία χρόνια προσφέρεται και η δυνατότητα διαμονής σε μικρές αυτόνομες κλίνες 25 με 30 τ.μ. περίπου με αυτόνομο μπάνιο, κλιματισμό, τν ,μεγάλο μπαλκόνι με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και μόλις 100 μέτρα από την παραλία του Ρούκουνα. Απλά, όμορφα, καθαρά, περιποιούμενα δωμάτια που εξυπηρετούν και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη.

Μόνη υποχρέωση των επισκεπτών ώστε να περάσουν ονειρεμένες διακοπές είναι. Καλή διάθεση, να κλείσουν το κινητό αφού δεν πιάνει στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, σαγιονάρες και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για πεζοπορία τις απογευματινές ώρες και τέλος πολλά παρεό για ατελείωτες ώρες στην μαγευτική αμμουδιά του μοναδικού Ρούκουνα με τα αλμυρίκια και τα τζιτζίκια να κάνουν το τοπίο μοναδικό!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διάστημα λειτουργίας
Εποχιακό

Τύπος επιχείρησης

Κατηγορία
Εστιατόριο

Υπηρεσίες

Τύπος κουζίνας
Ελληνική κουζίνα
  Επωνυμία:
ΚΤΗΜΑ ΡΟΥΚΟΥΝΑ - Ε. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - Α.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
  Διεύθυνση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΟΥΚΟΥΝΑ
  Τ.Κ.
84009
  Πόλη
ΑΝΑΦΗ (ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ)
  Τηλέφωνο
2286112000
  Κινητό Τηλέφωνο
6945927186
  E-mail
roykoynas1@gmail.com
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.