ΚΤΕΛ Σύρου ΑΕ

ΣΥΡΟΣ (ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ)

Satelite Map

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το ΚΤΕΛ ΣΥΡΟΥ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1946 όταν ιδρύθηκε η ΣΠΑ , ο Σύλλογος Πληγέντων Αυτοκινητιστών (ΦΩΤΟ), ονομασία που αναφέρεται και για πολλά χρόνια μετά ακόμη και την δεκαετία του ’60 παρά την σύσταση του 16ου ΚΤΕΛ ΣΥΡΟΥ το 1950 στην οδό Πρωτοπαπαδάκη και εως το 1968 οπότε μεταφέρθηκαν αφετηρία και γραφεία στην διαπλαντηνθήσα παραλία στην ΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ .
Το 1990 μεταφέρθηκε , στην σημερινή θέση στην νέα προβλήτα αφίξεων - αναχωρήσεων των πλοίων στην ΑΚΤΗ ΠΑΠΑΓΟΥ. 
Όλα αυτα τα χρόνια περισσότερο απο μισό αιώνα βελτίωνε τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο επιβατικό κοινό ανανεώνοντας τακτικά τον στόλο των λεωφορείων με πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα. Δηλαδή λεωφορεία των 8 και 10 θέσεων σε αυτά τω 24,32 και 40 θέσεων και σήμερα με υπερσύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία των 50 και πλέον θέσεων. Ταυτόχρονα αυξάνοντας και την συχνότητα των δρομολογίων έφτασε σήμερα να εξυπηρετεί τα χωριά και τις παραλίες της Σύρου ανα 30 λεπτά μέχρι και τις βραδυνές ώρες στην φουλ θερινή σεζον.
Απο το 2003 είναι απο τα πρώτα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα που κάνει πράξη τη συνεργασία ΔΗΜΩΝ και ΚΤΕΛ και σε συνεργασια με τον Δήμο Ερμούπολης αναπτύσει ακόμα περισσότερο την Αστική Συγκοινωνία. Η δε γραμμή Αθλητικό Κέντρο - Λιμάνι - Πλατεία Μιαούλη (Δημαρχείο) - Αγ. Νικόλαος είναι ΔΩΡΕΑΝ για το επιβατικό κοινό.
Επιτελεί δε και μέγιστο κοινωνικό έργο μεταφέροντας ευπαθείς και ειδικές ομάδες πληθυσμού με 
μειωμένο εισητήριομισό  ακομη και ΔΩΡΕΑΝ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To ΚΤΕΛ Σύρου έχει 13 σύγχρονα λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο σταθμός των λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. ΣΥΡΟΥ  βρίσκεται στο λιμάνι της Ερμούπολης επί της οδού ΑΚΤΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην έξοδο αποβίβασης οχημάτων από τα πλοία.

Τα δε γραφεία (σταθμαρχείο , γραφείο κίνησης, λογιστήριο, γραφείο προέδρου), βρίσκεται επί της οδού Θερμοπυλών 14, 50 μέτρα από την αφετηρία. Εισιτήρια εκδίδονται εντός των λεωφορείων από τους οδηγούς και τους εισπράκτορες.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ - ΤΙΜΕΣ

Εισιτήρια κόβονται εντός των λεωφορείων και το κόστος μονής διαδρομής απο Ερμούπολη προς τα χωριά είναι 1,6€ - 1,7€. Επίσης υπάρχει έκπτωση σε φοιτητές, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ. Τα παιδιά έως 5 ετών μεταφέρονται δωρεάν εφόσον δεν καταλαμβάνουν κάθισμα.
 

Ενδεικτικά κάποιες από τις διαδρομές που εκτελούνται είναι οι ακόλουθες:


  • Ερμούπολη – Γαλησσά – Φοίνικα – Ποσειδωνία – Μέγα Γιαλό – Βάρη – Αζόλιμνο – Ερμούπολη
 
  • Ερμούπολη – Κίνι - Γαλησσά – Φοίνικα – Ποσειδωνία – Μέγα Γιαλό – Βάρη – Αζόλιμνο – Ερμούπολη

  • Ερμούπολη – Αζόλιμνο – Βάρη – Μέγα Γιαλό – Ποσειδωνία – Φοίνικα – Γαλησσά – Ερμούπολη
 
  • Ερμούπολη – Αζόλιμνο – Βάρη – Μέγα Γιαλό – Ποσειδωνία – Φοίνικα – Γαλησσά – Κίνι - Ερμούπολη
 
  • Ερμούπολη – Κίνι– Ερμούπολη
 
  Επωνυμία:
ΚΤΕΛ Σύρου ΑΕ - ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Στεφάνου Ευστράτιος
  Διεύθυνση
ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 14
  Τ.Κ.
84100
  Πόλη
ΣΥΡΟΣ (ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ)
  Τηλέφωνο
2281082575
  Κινητό Τηλέφωνο
6937437159
  Fax
2281084187
  E-mail
ktelae@otenet.gr
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.