ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΤΗΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το όνομα «Κρητικός» είναι από χρόνια άρρηκτα συνδεδεμένο με την αγορά προϊόντων κρέατος της Τήνου, αφού διατηρεί μια οικογενειακή παράδοση σχεδόν ενός αιώνα.

«Το πρώτο κρεοπωλείο ανήκε στον προπάππου μου Νικόλαο Κρητικό, ο οποίος παρέδωσε τηold-shop σκυτάλη στον πάππου μου, Γεώργιο Κρητικό. Περισσότερο γνωστός ως «Καμπούρης» άνοιξε το κρεοπωλείο του στον παραδοσιακό δρόμο της Μεγαλόχαρης και εξασφάλισε την εύνοια των συμπολιτών του για τα άριστης ποιότητας ντόπια κρέατα που τους προσέφερε, καθώς και για το παραδοσιακά αλλαντικά (λουκάνικο – λούζα) Κοντά του, από μικρό κιόλας παιδί, εργάστηκε ο γιος του Νίκος Κρητικός, ο πατέρας μου.                                                            

Το 1980 ο πατέρας μου αναλαμβάνει την επιχείρηση μαζί με τη μητέρα μου. Διατηρεί την επωνυμία «Καμπούρης», αλλά αλλάζει διεύθυνση. Ανοίγει το κρεοπωλείο του στον κεντρικό δρόμο της Τήνου, απέναντι από το λιμάνι και συνεχίζει να προσφέρει αγνά προϊόντα κρέατος, αλλά και παραδοσιακά αλλαντικά, όπως λουκάνικα και λούζα (ή λούντζα).

Από μικρό παιδί, θυμάμαι να εργάζομαι μαζί του και να σκέφτομαι πως, όπως εκείνος, έτσι κι εγώ θα καταφέρω να έχω κάποτε τη δική μου επιχείρηση, ως τέταρτη γενιά κρεοπωλών.

Έτσι λοιπόν το 2014 έχοντας μακροχρόνια εμπειρία και γνώση για το χώρο που υπηρετώ αποφάσισα να δημιουργήσω το μοναδικό παρασκευαστήριο κρεάτων που υπάρχει στο νησί με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, σε μια υπερσύχρονη μονάδα που τηρεί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές υγιεινής.

Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της αγοράς αλλάζουν ραγδαία, δεν μπορείς παρά να τις ακολουθείς, να εξελίσσεσαι, να προσφέρεις και να ελπίζεις ότι θα τα καταφέρεις.

Θα με βρείτε στην ακτή της Αμφιτρίτης, στην περιοχή Βίντσι – Τήνου, θα είμαι εκεί να φτιάχνω παραδοσιακό λουκάνικό, αλλά και σκορδάτο, μετρώντας και ζυγίζοντας τα μπαχαρικά τους σιγά σιγά. Θα είμαι εκεί να φτιάχνω με μεράκι τις λούζες , πότε να τις αλλατίζω , πότε να τις περνάω απαλά στο κρασί.

Σας περιμένω από κοντά για να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά αλλαντικά Τήνου».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Αλλαντικά
  Επωνυμία:
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΡΗΤΙΚΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
  Διεύθυνση
ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΙΝΤΣΙ
  Τ.Κ.
84200
  Πόλη
ΤΗΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ)
  Τηλέφωνο
2283029280
  Κινητό Τηλέφωνο
6972697383
  E-mail
sivillagiwrgos@hotmail.com
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.