ΙΑΜΑΤΑ

ΑΜΟΡΓΟΣ (ΛΑΓΚΑΔΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η συλλογή των αγρίων αυτοφυών  βότανων γίνεται χειρονακτικά από εκπαιδευμένο προσωπικό.   Με το κατάλληλο κλάδεμα των υπέργειων τμημάτων, αποφεύγεται η αποδυνάμωση των φυτών και επιτυγχάνεται η ανανέωση και ζωτικοποιηση των πληθυσμών τους.
Όπου είναι εφικτό (π.χ στο φασκόμηλο ),η συλλογή  δρόγης γίνεται μετά την ανθοφορία δίνοντας την ευκαιρία στις μέλισσες να τρυγήσουν τον ανθό και στο σπόρο να ωριμάσει επιτρέποντας έτσι τη φυσική αναπαραγωγή του φυτού.
Τα βότανα ,( αυτοφυή και καλλιεργούμενα ) που συλλέγονται είτε αποξηραινονται, συσκευάζονται και διατίθενται προς χρήση (φυτοθεραπευτικη ,μαγειρική ,ροφήματα ,κ.λπ. ) είτε προωθούνται απευθείας στο εργαστήριο για επεξεργασία (αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα ,βάμματα κ. λ .π.)

Η καλλιέργεια αφορά Φ.Α.Φ που δεν είναι αυτοφυη η που οι πλυθησμοι τους είναι περιορισμένοι , όπως για παράδειγμα λουιζα, καλεντουλα, μαντζουράνα ,διάφορα είδη δυόσμου, βασιλικού, ρίγανης κ.α. Οι καλλιέργεια γίνεται με φυσικές μεθόδους, αυστηρά χωρίς χρήση χημικών ουσιών.

Τα βότανα αποξηραινονται σε σκιερά και ευάερα μέρη, αποφεύγοντας τη χρήση φούρνου ,έτσι ώστε το φυτό να διατηρεί τις ιδιότητες του. Το κλίμα της Αμοργού είναι ιδανικό  για φυσική αποξήρανση.


Το εργαστήριο μας βρίσκεται σε κεντρικό μέρος της Λαγκάδας σε κατάλληλα ανακαινισμένο παλαιό οίκημα.  Διαθέτει δυο αποστακτήρες για την παραγωγή αιθέριων ελαίων , έναν ακόμη πειραματικό για τη  μελέτη διαφόρων δειγμάτων και δυο εκχυλιστηρες για την παραγωγή ελαιοεκχυλισματων και βαμμάτων. Επίσης διαθέτει εξοπλισμό τεμαχισμού, ομογενοποιησης, άντλησης ,καθαρισμού, εμφιάλωσης ,βασικό εξοπλισμό χημείου κ.λπ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Αρωματικά Βότανα
  Επωνυμία:
ΙΑΜΑΤΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΣΣΑΛΟΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Βαγγελης Βασσαλος-Ελενη Τανουλη
  Διεύθυνση
ΛΑΓΚΑΔΑ
  Τ.Κ.
84008
  Πόλη
ΑΜΟΡΓΟΣ (ΛΑΓΚΑΔΑ)
  Τηλέφωνο
2285073060
  Κινητό Τηλέφωνο
6934385258
  Fax
2285073060
  E-mail
vanva@otenet.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.