ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΠΑΡΟΣ (ΝΑΟΥΣΑ)

Satelite Map

ΓΕΝΙΚΑ

Στην Νάουσα της Πάρου, στο παραδοσιακό σπίτι των Κωνσταντίνου και Μαρουσώς Ρούσσου, ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον μουσείο σας περιμένει για να σας αποκαλύψει μια από τις πιο όμορφες πλευρές του Ελληνικού αλλά και του Παριανού Πολιτισμού, την παραδοσιακή φορεσιά.

Μέσα σε ένα περιβάλλον, που ακόμα ζει η παράδοση, παρουσιάζονται με μεράκι και σεβασμό ανδρικές και γυναικείες φορεσιές από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και βέβαια την Πάρο. Ακόμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παλιές φωτογραφίες θα σας γνωρίσουν την Πάρο μιας άλλης εποχής. Στην είσοδο υπάρχει επεξηγηματικό φυλλάδιο και άλλα ενδιαφέροντα, που αφορούν την Πάρο. Η Λαογραφική Συλλογή Νάουσας ανήκει στο Μουρικοχορευτικό Συγκρότημα "Νάουσα Πάρου", που όλο το καλοκαίρι παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο της Παναγίας, στη Νάουσα.

Η Λαογραφική συλλογή είναι ανοικτή από τον Μάϊο έως τον Σεπτέμβριο. Σχετικά με ημέρες και ώρες, απευθυνθείτε στα γραφεία πληροφοριών, και στους πίνακες ανακοινώσεων στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ - ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Υπαπαντή Ρούσσου
  Διεύθυνση
Νάουσα
  Τ.Κ.
84401
  Πόλη
ΠΑΡΟΣ (ΝΑΟΥΣΑ)
  Τηλέφωνο
2284052284
  Fax
2284052246
  E-mail
parofolk@mail.otenet.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.