ΦΑΡΟΣ Ο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΧΟΥΛΑΚΙΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Από τις 11 Ιουλίου 2009  και έως τις 26 Ιουλίου 2009 θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου, έκθεση με θέμα την Ιστορία του Φάρου. Μετά από 25 χρόνια εγκατάλειψης και ερήμωσής του λόγω αυτοματοποίησης, ο Φάρος ανοίγει και γίνεται επισκέψιμος, για να υποδεχθεί την έκθεση «Ο Αρμενιστής Φάρος».

Η έκθεση περιλαμβάνει ειδικά για την περίσταση την ταινία «Ο Φάρος Στη Μέση Του Κόσμου» της  Βανέσσας Ζουγανέλη, με ανθρώπινες μαρτυρίες, προβολές οπτικού υλικού με φωτογραφίες, αρχειακό υλικό, και αφήγηση της ιστορίας του Φάρου από τον Νίκο Μπένο-Πάλμερ. Επίσης, η Υπηρεσία Φάρων θα είναι παρούσα με την παροχή αυθεντικών αντικειμένων από το μουσείο της. Η έκθεση υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, τον Δήμο Μυκονίων και τον Πολιτιστικό-Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου.

Η Μύκονος αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάδειξης του Φάρου Αρμενιστή σε αξιόλογο μνημείο της ναυτικής ιστορίας της και νοιώθει πως η φωτεινή δέσμη του, ενώνει το πολύβοο παρόν της με το τώρα πια σιωπηλό, αλλά πάντα ζωντανό παρελθόν της.

Έρευνα-οργάνωση-επιμέλεια έκθεσης:
Νίκος Μπένος-Πάλμερ και Βανέσσα Ζουγανέλη.


Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2009
Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 και 18.00-22.00

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΦΑΡΟΣ Ο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ - ΦΑΡΟΣ Ο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΝΟΣ - ΠΑΛΜΕΡ
  Διεύθυνση
ΦΑΝΑΡΙ
  Τ.Κ.
84600
  Πόλη
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΧΟΥΛΑΚΙΑ)
  Τηλέφωνο
6944803075
  E-mail
benospalmern@yahoo.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.