ΕΛΙΧΡΥΣΟΝ

ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ο φυσικός κόλπος που αποτελεί το λιμάνι της Αιγιάλης βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αμοργού (γνωστή στην αρχαιότητα και ως "Παγκάλη", "Ψυχία" ή "Καρκησία") στα νοτιοανατολικά των Κυκλάδων.

Το βορειοανατολικό της άκρο, η Αιγιάλη, ήταν αποικία της μικρασιατικής Μιλήτου και στις μέρες μας περιλαμβάνει τέσσερα χωριά, τον Όρμο, τον Ποταμό, τη Λαγκάδα και τα Θολάρια. Παρά το ορεινό της τοπίο, διαθέτει ένα μεγάλο κάμπο με ελαιώνες που καταλήγει στη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία του νησιού.

Η μεγαλύτερη αίγλη της Αμοργού οφείλεται στο ονομαστό Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στο ανατολικό μέρος του νησιού. Χτισμένο μέσα στο βράχο και σε μεγάλο ύψος από τη θάλασσα, το Μοναστήρι διαθέτει μια θέα μοναδική. Επισκέπτες απ'όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τη φιλοξενία των μοναχών και τη μοναδική εσωτερική αρχιτεκτονική της μονής.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Αμοργού δεν ξεπερνούν τους δύο χιλιάδες κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι κύριοι οικονομικοί πόροι του νησιού προέρχονται από την αλιεία, τον τουρισμό και τη γεωργία (παραγωγή λαδιού και κρασιού).

Ο Όρμος της Αιγιάλης είναι ένας τουριστικά αναπτυσσόμενος παραδοσιακός οικισμός, που περιλαμβάνει αρκετά εστιατόρια και μπαρ.

Η πανσιόν Ελίχρυσον βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο του οικισμού, απέχοντας μόνο λίγα μέτρα από το ιατρείο της Αιγιάλης, και απολαμβάνει τη θέα από μια υπερυψωμένη θέση μέσα στο χωριό.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

map_F20854.jpg

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Έτος κατασκευής (2003)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

Ελεύθερος χώρος στάθμευσης
Υπεύθυνος υποδοχής με γνώσεις Αγγλικών
Θέα στη θάλασσα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Στεγνωτήρας μαλλιών
Μπαλκόνι ή Βεράντα
Ηλεκτρική Καφετιέρα
Ψυγείο
Θέρμανση
Κλιματισμός
Τηλεόραση
Κουζίνα ή Κουζινάκι

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ (μέτρα)

Παραλία (150)
Κέντρο Πόλης (150)
Λιμάνι (150)
Καταστήματα (150)
Στάση Λεωφορείου (100)
  Επωνυμία:
ΕΛΙΧΡΥΣΟΝ - ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΑΒΑΛΑΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
  Διεύθυνση
ΑΙΓΙΑΛΗ
  Τ.Κ.
84008
  Πόλη
ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)
  Τηλέφωνο
2285073453, 2285073007
  E-mail
amorgosfiloxenia@gmail.com
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η online κράτηση γίνεται στο σύστημα κρατήσεων του καταλύματος και όχι στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τον τιμοκατάλογο, την διαδικασία κρατήσεων του καταλύματος και τις ενδεχόμενες ηλεκτρονικές πληρωμές που σχετίζονται με την κράτησή σας.