CYCLADES ORGANICS

ΣΥΡΟΣ (ΤΑΛΑΝΤΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Στα μάτια των επισκεπτών του καλοκαιριού, το περιβάλλον των Κυκλάδων φαντάζει ξερικό. Απέριττη, εκτυφλωτική λευκότητα και λαμπερός ήλιος. Όμως, η αλήθεια κρύβεται μπροστά μας. Τα νησιά των Κυκλάδων συγκαταλέγονται στις πρώτες θέσεις στη βιοποικιλότητα των βοτάνων. Χάρις στο ξεχωριστό μικροκλίμα τους, δυνατός ήλιος, θαλασσινή αύρα και δυνατοί άνεμοι, η ποικιλία σε είδη αρωματικών φυτών και βοτάνων με ιδιαίτερα έντονες γεύσεις, αρώματα και χρώματα είναι εντυπωσιακά πλούσια. 

Η ζωή στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σημαδεύεται από τα βότανα. Για εμάς τους Συριανούς, κρατούν ηγετικό ρόλο στη μαγειρική, σε τελετές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στα γιατροσόφια, στη διακόσμηση... Η ιδέα γεννήθηκε ενώ δουλεύαμε τη γη μας και παρατηρώντας πόσο σημαντικά είναι τα βότανα στην καθημερινότητά μας. Έτσι, ενώνουμε τη γη και τις δυνάμεις μας και καλλιεργούμε αρωματικά φυτά, βότανα αλλά και παραδοσιακά είδη, που ευδοκιμούν στις Κυκλάδες. Το φθινόπωρο του 2012, λοιπόν, μια παρέα φίλων, δημιουργήσαμε τη Cyclades Organics. 

Επιπλέον, προσαρμόσαμε φυτά από άλλα μέρη τις Ελλάδας στο ιδιαίτερο κλίμα των νησιών μας. Το αποτέλεσμα είναι η βιοποικιλότητα του οικοσυστήματός μας, οι ιδιαίτερες φυσικές-περιβαλλοντικές συνθήκες με τον κυκλαδικό ήλιο να αλλάζει τις ισορροπίες κάνοντας πιο δυνατά τα αρώματα και τις γεύσεις, να αποκτούν ξεχωριστή υπόσταση. 

Με αγάπη και σεβασμό στη φύση, παντρεύουμε την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση για να καλλιεργήσουμε στα κτήματα της Cyclades Organics ρίγανη νησιώτικη και ρίγανη ελληνική, θυμάρι κεφαλωτό (Κυκλάδων), θυμάρι κοινό, φασκόμηλο τρίλοβο (Κυκλάδων), φασκόμηλο κοινό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και αλόη βέρα. 

Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η αποξήρανση αλλά και η συσκευασία γίνεται με τον πλέον παραδοσιακό και φυσικό τρόπο. Η αυθεντικότητα και η ποιότητα των προϊόντων μας ως οργανικά, οι διαδικασίες και οι πρακτικές που εφαρμόζουμε διέπονται στο σύνολό τους από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όμως, δεν περιοριζόμαστε εδώ. Πειραματιζόμαστε πάντα με άλλα φυτά, για το μέλλον.
Δημιουργούμε όπως μας δίδαξε η φύση.

ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΣ

Φασκόμηλο Τρίλοβο

Το φασκόμηλο αυτοφύεται σε χέρσα ή θαμνώδη μέρη. Με έντονη παρουσία στα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ευδοκιμεί σε ημιορεινές δροσερές περιοχές και σε χωράφια μέτριας γονιμότητας. Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει ένα μεγάλο αριθμό πιάτων, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο νόστιμα αφεψήματα. 

Το φασκόμηλο το τρίλοβο είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά που συναντάμε στα βουνά των Κυκλάδων. Την περίοδο της ανθοφορίας του το απαλό μοβ χρώμα αλλά και έντονο άρωμά του κυριαρχεί. Παλιότερα, στα χωριά των Κυκλάδων, κρεμούσαν τα ματσάκια του φασκόμηλου στο στεγάδι, όπως αποκαλούσαν τη σκεπαστή βεράντα. Σήμερα, το συναντάμε κρεμασμένο σε ματσάκια σε μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα. Είναι πολύ γνωστό ως ρόφημα αλλά και ως μυρωδικό σε ιδιαίτερα φαγητά.
 
Ρίγανη
 
Στην Ελλάδα, η νησιωτική ρίγανη συναντάται στις Κυκλάδες, στα νησιά του Αιγαίου γενικότερα, και στην Κρήτη. Ευδοκιμεί σε ημιορεινές περιοχές, σε χωράφια μέτριας γονιμότητας, ξερικά. Η παράδοση της χρήσης της ρίγανης χάνεται στα βάθη του χρόνου. Στις Κυκλάδες, η ρίγανη κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο ως αρωματικό φυτό. Οι νοικοκυρές την κόβουν από τις αλτάνες τους και την αποξηραίνουν σε σκιερό μέρος. Έπειτα μαζεύονται παρέες στην αυλές των σπιτιών και η διαδικασία ξεκινά. Τρίβουν τη ρίγανη, συλλέγοντας την στην ποδιά που φορούν γι' αυτό το σκοπό, τη ξεδιαλέγουν και την αποθηκεύουν. Η ρίγανη αρωματίζει τα ψητά, κρέας και ψάρι, αλλά και τις σαλάτες, δίνοντας το χαρακτηριστικό ευωδιαστό άρωμά της και εξαιρετική γεύση.
 
Κεφαλωτό Θυμάρι
 
Από τα χαρακτηριστικότερα αρωματικά φυτά των Κυκλάδων και της νησιωτικής Ελλάδας γενικότερα, το θυμάρι είναι αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό φυτό. Το Κεφαλωτό θυμάρι ανθίζει το καλοκαίρι, βάφοντας τα βουνά των Κυκλάδων με το δικό του ιδιαίτερο μοβ χρώμα. Είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία, χάρις στη μειωμένη διαπνοή και στο μαξιλαρόμορφο σχήμα του. Αναδύει το εξαίσιο άρωμά του όταν τρίψουμε τα φύλλα του. Το θυμάρι τρίβεται με το χέρι. Αν θέλουμε να κρατήσουμε ολόκληρο τον ανθό, τότε η συγκομιδή και ο διαχωρισμός είναι απαιτητική διαδικασία. Ο ποιοτικός ανθός του θυμαριού είναι περιζήτητος για το έντονο και ιδιαίτερο άρωμα του και χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στα ροφήματα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Αρωματικά Βότανα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Aegean Cuisine
  Επωνυμία:
CYCLADES ORGANICS - ΞΑΝΘΑΚΗΣ - ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
  Διεύθυνση
ΤΑΛΑΝΤΑ
  Τ.Κ.
84100
  Πόλη
ΣΥΡΟΣ (ΤΑΛΑΝΤΑ)
  Τηλέφωνο
2281771711, 6977791107
  Κινητό Τηλέφωνο
6937358683
  E-mail
info@cycladesorganics.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.