ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΔΙΝΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ

(ΜΕΣΣΑΡΙΑ)

Satelite Map

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ

Η Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αλαδινού ΄Ανδρου είναι μία μικρή εκδρομή.

 
Αγαπητοί  αναγνώστες, σε αυτή την ανάρτηση ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού Άνδρου "Η Αγία τριάδα", μέσω του ιστολογίου του ALADIANOS SYLLOGOS ANDROY, www.spilaioaladinou.blogspot.com σας ενημερώνει, πώς μπορείτε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο του Αλαδινού Άνδρου, "ΦΟΡΟΣ". Είναι ένα χωριό 250 κατοίκων και αποτελείται από τρεις οικισμούς.
 
Το Βακόνι όπου είναι η Πύλη του Χωριού, το κυρίως Αλαδινού που είναι στο μέσον του Χωριού και ο πανέμορφος οικισμός Γεφύρι, πλησίον του οποίου βρίσκεται, το Σπήλαιο Αλαδινού, αλλά και  το ομώνυμο παλαιό γεφύρι.  Κατ΄αρχάς το Αλαδινού ευρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα, από την Χώρα της Άνδρου. Οταν θα βρίσκεστε πλέον στον προαύλιο χώρο καθισμένοι στο πέτρινο καθιστικό, κάτω από την αγριαχλαδιά, ο συνοδός- ξεναγός θα σας ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψή σας στο Σπήλαιο.  
 
 
Ο τρόπος είναι ο ακόλουθος. Επειδή η προηγούμενη εμπειρία σε άλλα σπήλαια έδειξε, ότι  εκείνα που φωτίζονται, με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζουν ανάπτυξη μυκήτων, ο μελετητής της αξιοποίησής του επέλεξε η επίσκεψη σε αυτό  να γίνεται με φορητό  φωτισμό (φορητούς προβολείς,φακούς κλπ) και κράνος (για την αποφυγή τυχόν τραυματισμών). Τέλος αφού επιστρέψετε πίσω στο γεφύρι, περπατήσετε στην περιοχή και δείτε τις πάπιες τις νεροχελώνες και τα χέλια στο νερό του ποταμού (μεγάλος ποταμός).
 
Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:  
Μπουκαλάκια με νερό για προσωπική σας χρήση, διότι η περιοχή είναι ακόμη παρθένα και δεν υπάρχει "καφέ" ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Ο φορητός φωτισμός και τα κράνη χορηγούνται στο Σπήλαιο από  τον συνοδό. Εάν όμως επιθυμείτε, μπορείτε να έχετε και δικό σας φορητό φωτισμό ή κράνος.
 
Τρόπος επίσκεψης
Το καλοκαίρι (Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο) το σπήλαιο είναι ανοικτό με ωράριο, τον υπόλοιπο χρόνο με ραντεβού. Η είσοδος γίνεται σε ομάδες των έξι ατόμων.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Εποχιακό
Ώρες λειτουργίας (Κυριακή 11:00 - 15:00 Δευτερα 11:00-20:00 Τετάρτη 11:00 - 15:00 Πέμπτη-Σαββατο 11:00-20:00)
  Επωνυμία:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΔΙΝΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ - Σπήλαιο Αλαδινού
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΔΑΝΙΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  Διεύθυνση
ΑΛΑΔΙΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
  Τ.Κ.
84500
  Πόλη
(ΜΕΣΣΑΡΙΑ)
  Τηλέφωνο
6939696835
  Κινητό Τηλέφωνο
6939696835
  E-mail
aladinousyllogos@gmail.com
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.