ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ

(ΚΟΡΩΝΟΣ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το καλοκαίρι του 2007, στην πανέμορφη Κόρωνο της Νάξου δημιουργήθηκε το εστιατόριο “Αναγέννησις”. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου οι ιδιοκτήτες της επένδυσαν στον τόπο τους και δημιούργησαν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Η συμβολική ονομασία “Αναγέννησις” προέκυψε για τον λόγο ότι ο χώρος που στεγάζεται το εστιατόριο, τη δεκαετία του ‘80 η ίδια οικογένεια τον λειτουργούσε ως παραδοσιακό καφενείο. Σήμερα, ο χώρος αυτός ανακαινίστηκε πλήρως και με μια πλέον καινούργια μορφή αναγεννήθηκε εκ νέου.

Στο εστιατόριο “Αναγέννησις” η ποιότητα αποτελεί τον πρωταρχικό ρόλο και οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τίποτα το λιγότερο. Ο χώρος του εστιατορίου είναι άνετος και προσεγμένος όπου παραπέμπει σε παλιό αρχοντικό. Συνάμα, η θέα είναι μαγευτική και το σέρβις είναι πάντοτε εξαιρετικό. Παράλληλα, τα εδέσματα που προσφέρονται είναι νόστιμα και παρασκευασμένα με άρτιο τρόπο, εμπνευσμένα από την αυθεντική κουζίνα του Αιγαίου καθώς και από την ιταλική γαστρονομική παράδοση.

Η τέχνη στη γεύση

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Αναγέννησις επιλέγουν για πρώτες ύλες τα καλύτερα ναξιακά και ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα. Εκτός αυτού, ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο διαθέτουν έναν μικρό λαχανόκηπο, όπου παράγουν με βιολογικό τρόπο ένα μέρος από τα λαχανικά (ντομάτες, μελιτζάνες, μαρούλια κ.α.) που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εδεσμάτων. Αρκετές φορές, οι επισκέπτες του εστιατορίου “Αναγέννησις” έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την περισυλλογή των λαχανικών, με αποτέλεσμα η αγροτουριστική εμπειρία να φθάνει στον απόγειο βαθμό.

Στο εστιατόριο “Αναγέννησις” την ώρα που παρασκευάζονται τα προσφερόμενα εδέσματα, γίνεται μια πραγματική πανδαισία των γεύσεων. Είναι σαν μια σκηνή από τον κινηματογράφο όπου πρωταγωνιστούν τα τυροκομικά (γραβιέρα, αρσενικό, μυζήθρα κ.α.) από τα πιστοποιημένα τυροκομεία της Νάξου. Αυτά, παντρεύονται με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με τα αγνά λαχανικά, το θυμαρίσιο μέλι και με τα μυρωδικά της ορεινής Νάξου. Εν τέλει, το αποτέλεσμα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και τα προσφερόμενα εδέσματα μπορούν να συνοδευτούν με εξαιρετικούς εμφιαλωμένους οίνους από αυθεντικές κυκλαδικές ποικιλίες.

Για να επισκεφθείτε το εστιατόριο “Αναγέννησις” στην Κόρωνο της Νάξου, θα το βρείτε σε παράδρομο από τον κεντρικό δρόμο, λίγα μέτρα πιο κάτω από την προτομή του Νικηφόρου Μανδηλαρά.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το εστιατόριο “Αναγέννησις” από το 2011 έχει πιστοποιηθεί από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με το σήμα ποιότητας «Aegean Cuisine». Μάλιστα, η πιστοποίηση αυτή του εστιατορίου “Αναγέννησις” είναι από τις πρώτες σε όλη τη Νάξο. Το 2014, έγινε ο επανέλεγχος του εστιατορίου “Αναγέννησις” από την TÜV Hellas για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου αξιολογήθηκε να κατέχει άξια το σήμα ποιότητας «Aegean Cuisine». Για το 2016-17, το εστιατόριο “Αναγέννησις” επαναξιολογήθηκε και διακρίθηκε στην κατηγορία «Εστιατόριο, Classic Cuisine» του «Aegean Cuisine». Επίσης, για τη χρονική περίοδο 2018-19 το εστιατόριο “Αναγέννησις” έχει διακριθεί στην κατηγορία «Εστιατόριο» του «Aegean Cuisine».

Επιπλέον, το εστιατόριο “Αναγέννησις” έχει διακριθεί από τον κινέζικο οδηγό Lianorg με το μετάλλιο «Top Choice Restaurant» (2015 & 2017).

Συνάμα, το εστιατόριο “Αναγέννησις” προτείνεται στον «Alpha Guide» του φημισμένου περιοδικού Αθηνόραμα (2015, 2016, 2017 & 2018).

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Το εστιατόριο “Αναγέννησις” βρίσκεται στην Κόρωνο της Νάξου. Η Κόρωνος είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού.

Για να μας επισκεφτείτε, η διαδρομή με αυτοκίνητο είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία.

Επίσης, υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία με λεωφορεία από και προς την πόλη της Νάξου καθώς και με τα υπόλοιπα χωριά.

Για να επισκεφθείτε το εστιατόριο “Αναγέννησις” στην Κόρωνο της Νάξου, θα το βρείτε σε παράδρομο από τον κεντρικό δρόμο, λίγα μέτρα πιο κάτω από την προτομή του Νικηφόρου Μανδηλαρά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μέλος Aegean Cuisine
Διάστημα λειτουργίας
Εποχιακό

Τύπος επιχείρησης

Κατηγορία
Εστιατόριο

Υπηρεσίες

Δεκτές πιστωτικές κάρτες
Τύπος κουζίνας
Ελληνική κουζίνα ,  Ιταλική κουζίνα
  Επωνυμία:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
  Διεύθυνση
ΚΟΡΩΝΟΣ
  Τ.Κ.
84302
  Πόλη
(ΚΟΡΩΝΟΣ)
  Τηλέφωνο
2285051389
  Κινητό Τηλέφωνο
6972155336
  E-mail
info@anagennisis-naxos.com
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.