ΑΛΙΤΑΝΕΣ

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΙΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το συγκρότημά μας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του οικισμού της Άνω Μεριάς  με μοναδική ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο.

Το όνομα του Αλιτάνες σημαίνει τους μικρούς κήπους που βρίσκονταν μπροστά από τα παραδοσιακά σπίτια της Άνω Μεριάς – Φολέγανδρος τις λεγόμενες  “θεμωνιές”. Η ονομασία θεμωνιές  προέρχεται από το αρχαίο ρήμα θημωνιάζω που σημαίνει συγκεντρώνω, μαζεύω και  ήταν οι παραδοσιακές αυτόνομες οικιστικές μονάδες της Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου που περιλάμβαναν εκτός από την κύρια κατοικία τη στέρνα, το αλώνι, το φούρνο, το κελάρι, τις αλιτάνες (μικρούς κήπους), μικρό κήπο με την λεμονιά κλπ.

Η θέση του είναι μοναδική καθώς βρίσκεται  δίπλα ακριβώς στους δύο  πέτρινους μύλους της Άνω Μεριάς, που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και το εκκλησάκι του Σταυρού.

Περιλαμβάνει τέσσερις (4) ισόγειες αυτόνομες παραδοσιακές τουριστικές κατοικίες με ιδιόκτητο περιβάλλοντα χώρο η κάθε μία. Η αρχιτεκτονική τους είναι πλήρως ενταγμένη στον τοπικό χαρακτήρα της Άνω Μεριάς καθώς έχει χρησιμοποιηθεί η ντόπια πέτρα στην κατασκευή των λιθοδομών των σπιτιών και την περίφραξη.

Οι ονομασίες τους είναι εμπνευσμένες από την τοπική χλωρίδα και τα φυτά που συνήθιζαν να φυτεύουν οι κάτοικοι στους μικρούς κήπους των σπιτιών, τις αλιτάνες.

Είναι ανεξάρτητες, με θέα στη θάλασσα και διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα για μια άνετη πολυτελή διαμονή απολαμβάνοντας συγχρόνως την παραδοσιακή ντόπια  αρχιτεκτονική.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Αριθμός Δωματίων (3)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

Ιδιόκτητος χώρος στάθμευσης
Ελεύθερος χώρος στάθμευσης
Υπεύθυνος υποδοχής με γνώσεις Αγγλικών
Θέα στη θάλασσα
Σερβίρεται πρωϊνό

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Στεγνωτήρας μαλλιών
Χρηματοκιβώτιο
Μπαλκόνι ή Βεράντα
Ηλεκτρική Καφετιέρα
Ψυγείο
Κλιματισμός
Τηλεόραση
Κουζίνα ή Κουζινάκι
Γραφείο εργασίας
Ντουζιέρα
Είδη προσωπικής περιποίησης
  Επωνυμία:
ΑΛΙΤΑΝΕΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΖΑΡΔΟΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ
  Διεύθυνση
ΑΝΩ ΜΕΡΙΑ
  Τ.Κ.
84011
  Πόλη
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΙΑ)
  Τηλέφωνο
2286041655, 6977505712
  Κινητό Τηλέφωνο
6974874917
  E-mail
info@alitanes.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η online κράτηση γίνεται στο σύστημα κρατήσεων του καταλύματος και όχι στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τον τιμοκατάλογο, την διαδικασία κρατήσεων του καταλύματος και τις ενδεχόμενες ηλεκτρονικές πληρωμές που σχετίζονται με την κράτησή σας.