Tinos Ceramics

ΤΗΝΟΣ (ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ατελιέ κεραμικής - Τηνιακά Κεραμικά

 

Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα ήρθε ο καθηγητής κεραμικής Bernhard Aicher ως τουρίστας στη Τήνο και ερωτεύτηκε την τότε μοναδική κεραμίστρια της Τήνου Μαργαρίτα Δελατόλα. Το 1987 παντρεύτηκαν και μέχρι το 2010 εργάστηκαν μαζί στο Ατελιέ Τηνιακά Κεραμικά, αρχικά στο χωριό Ξινάρα δίπλα στην Καθολική Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, λίγα χρόνια αργότερα σε νέο κτίριο στην Λεωφόρο Τριποτάμου - Καλλονής της Τήνου.

Ξινάρα, ένα από τα παλιά χωριά την Τήνουτο παλιό εργαστήριο κεραμικής στην Ξινάρα Τήνου δίπλα στην εκκλησία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ο Bernhard Aicher ως καθηγητής κεραμικής στην σχολή κεραμικής 1984

Το έτος 2010 η Μαργαρίτα απεβίωσε και στο εργαστήριο συνέχισε ο Bernhard μονος του. Το κατάστημα τους στο λιμάνι με την ονομασία «Μαργαρίτα» λειτούργησε από το 1986 μέχρι το 2012, άλλο θύμα της "λιτότητας".

Το ζευγάρι είχε μεταπωλητές σε γειτονικά νησιά, συμμετείχε σε εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και είχε τη χάρη να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια.

  Η παραγωγή τους καθορίστηκε εξ αρχής με χρήση των τοπικών πρώτων υλών. Από αυτό το όραμα απομακρύνθηκε λόγω της οικονομική κρίσης. Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής έτοιμου προς χρήση πηλού, της εν μέρει κρατικής εταιρίας Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης Α.Ε. στην Λυκόβρυση Αττικής,  αναγκάστηκε να κλείσει, παρόλο που ήταν κερδοφόρα. Μέχρι το 2012 προμήθευε στους  κεραμίστες πηλούς με διαφορετικές ιδιότητες. Σήμερα οι Έλληνες αγγειοπλάστες στην πλειοψηφία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες. 

το εργαστήριο Τηνιακά Κεραμικά του Μπέρνχαρντ Άιχερ κοντά στο χωριό Τριπόταμος Τήνου

 

Στο εργαστήριο στο Τρiπόταμο της Τήνου παράγονται κεραμικά για καθημερινή χρήση και διακόσμηση , περιστεριώνες, φωτιστικά, απλίκες , φεγγίτες, φανάρια, μινιατούρες και επίσης αντικείμενα από τερακότα από το θησαυρό της βυζαντινής και λαϊκής παράδοσης.

υπέρθυρα, φεγγίτες, ανθέμια, λεκάνες και άλλα κεραμικά από κόκκινο πηλό  Προσφέρονται μαθήματα κεραμικής στο τροχό αγγειοπλαστικής και μαθήματα γενικής κεραμικής.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Το εργαστήριο απέχει από το λιμάνι της Τήνο περίπου 4 χμ, στον επαρχιακό οδό Τριποτάμος-Καλλονή. 

ΤΗΛ  22830 21139

email: mail att clayart dot gr

 

 

View Large Map

 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Χειροτεχνήματα

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
1980-1984
Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση Μαθήματα Κεραμικής
Μαθήματα Κεραμικής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Μαθήματα κεραμικής για αρχάριος και προχωρημένους, διάρκεια 35 ώρες από Δευτέρα Σάββατο.
Πατήστε για μεγέθυνση κεραμική απλίκα 14.27.
κεραμική απλίκα 14.27.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ παράγουμε μεγάλη γάμα απλίκες τοίχου από κεραμικό. Το κεραμικό είναι πιο ανθεκτικό από γύψο και θα τα έχετε πολλά χρόνια διότι δεν καταστρέφεται από καιρικές συνθήκες, ψηλές θερμοκρασίες.
Παραγωγή Κεραμικών Ειδών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κατασκευή χειροποίητων κεραμικων ζωγραφισμένων στο χέρι υπό το υάλωμα (underglaze) με γεωμετρικά σχέδια, περιστέρια, λουλούδια, ψάρια, είδη χρήσεως και διακόσμησης από πηλό. Χρησιμοποιούνται χρώματα και υαλώματα χωρίς τοξικές ουσίες με τις προδιαγραφές ΕΟΚ. Κεραμικά αντικείμενα από Φαγιάνς και κόκκινο πηλό: τασάκια, πιάτα, κούπες κανάτες, λαβομάνα, μπολ, σαλατιέρες, τσαγιέρες, σερβίτσια, καθρέπτες, ρολόγια τοίχου, κορνίζες, γιουβέτσια και παραδοσιακά κεραμικά όπως ακροκέραμα, ανθέμια, υπέρθυρα, περιστεριώνες.
  Επωνυμία:
Tinos Ceramics - BERNHARD AICHER
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Μπέρνχαρντ Άιχερ
  Διεύθυνση
Λεωφόρος Τριποτάμου-Καλλονή
  Τ.Κ.
84200
  Πόλη
ΤΗΝΟΣ (ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ)
  Τηλέφωνο
+30 2283021139, +30 6974424107
  Κινητό Τηλέφωνο
+30 6949457027
  E-mail
tinos2gr@gmail.com
  URL
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.