Βιωματικό αγρόκτημα Αρισταίος

ΚΕΑ (ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ

Στην εύφορη περιοχή του Μυλοποτάμου της Κέας ή αλλιώς Τζία έχουμε δημιουργήσει για τους επισκέπτες του νησιού ένα βιωματικό αγρόκτημα με στόχο την ανάδειξη της κουλτούρας και αγροτικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μελισσόμαντρα

Στο αγρόκτημα Αρισταίος ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει από κοντά τον φανταστικό κόσμο των μελισσών και με μια περιήγηση στη μελισσόμαντρα να δει πως βγαίνει το μέλι από την αρχαία κυψέλη έως το βάζο μας.

Λαογραφικό μουσείο

Να επισκεφτεί το παλιό πέτρινο σπίτι του προπαππού που έχει μετατραπεί σε αγροτικό και λαογραφικό μουσείο για να μάθει την ιστορία και την κουλτούρα του «Ξωτάρη».

Πέτρινο αλώνι

Να αναβιώσει το παραδοσιακό τρόπο αλωνίσματος με το γαϊδουράκι στο πέτρινο αλώνι και να γνωρίσει το ταξίδι του Κριθινίτη (Τζιώτικου ψωμιού)

Τζιώτικα προϊόντα

Να δοκιμάσει χαρακτηριστικά της τοπικής γαστρονομίας και από το κατάστημα του Αρισταίου να πάρει μια γεύση από όλα τα προϊόντα της Τζιώτικης γής που είναι φτιαγμένα με μεράκι και πατροπαράδοτες συνταγές.

 

 

 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι ,  Αλλο

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Μ/Δ (Μη Διαθέσιμη πληροφορία)
  Επωνυμία:
Βιωματικό αγρόκτημα Αρισταίος - ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
  Διεύθυνση
Μυλοπόταμος
  Τ.Κ.
84002
  Πόλη
ΚΕΑ (ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ)
  Τηλέφωνο
2288021345
  E-mail
aristaios.kea@gmail.com
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.