Σύντομο ιστορικό του «Λουκουμοποιείου Συκουτρή»
Με την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, ο 15χρονος Γεώργιος Συκουτρής, εκ Σμύρνης, παππούς της σημερινής ιδιοκτήτριας, φθάνει στη Σύρο φέρνοντας μαζί του την τέχνη του λουκουμοποιού από την οικογενειακή επιχείρηση. Το 1928 αποκτά το προσωπικό του εργαστήριο στο νησί, παράγοντας με τον παραδοσιακό τρόπο λουκούμι και χαλβαδόπιττα.
Διατηρώντας αναλλοίωτη τη συνταγή των προϊόντων εδώ και τέσσερεις γενιές, χρησιμοποιούνται μόνο αγνά υλικά: νερό πηγής, ζάχαρη, άμυλο, μαστίχα Χίου, ροδοζάχαρη, θυμαρίσιο μέλι, ξηροί καρποί, αυγά, αναμειγνύονται με μεράκι και συσκευάζονται «στο χέρι».
Παρασκευάζονται στο τελευταίο παραδοσιακό εργαστήριο στη Σύρο, το οποίο λειτουργεί από τότε ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.
Η Χαλβαδόπιττα Αμυγδάλου «Συκουτρής» τιμήθηκε με το Αργυρό Βραβείο Γεύσης στο Great Taste Awards στο Λονδίνο το 2003.
Η αποδοχή των προϊόντων μας διαχρονικά, δείχνει ότι ο σεβασμός στην παράδοση είναι το «υλικό» που συνδέει τη βιοτεχνία μας με τους καταναλωτές.
Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.