ΑΜΟΡΓΙΟΝ

ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΟΤΑ ΑΜΟΡΓΟΥ

Από τα παλιά τα χρόνια οι κάτοικοι του νησιού Αµοργός και των Μικρών Κυκλάδων, έφτιαχναν ένα βραστάρι µε ρακή, ζάχαρη κανέλα και γαρύφαλλο και το έπιναν όταν πονούσε ο λαιµός τους. Ότι περίσσευε το έβαζαν στο µπουκάλι και µε αυτό κερνούσαν τους φιλοξενούµενους τους. Το ποτό αυτό είναι, επίσης, το επίσηµο κέρασµα στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αµοργό.

Από αυτό το ποτό εµπνευστήµακε και δηµιουργήσαµε την ποτοποιία Αµοργός το έτος 2003 και αφού προσθέσαµε στην συνταγή µέλι και 8 βότανα που ευδοκιµούν στην Αµοργό παρασκευάσαµε τα ποτά Ρακόµελο Αµόργιον 25% vol και ψηµένη Αµόργιον 20% vol. 

Η σύνθεσή τους µοναδική! Απόσταγµα σταφυλιών (τσίπουρο), µέλι και βότανα. Το έτος 2007 µε βάση την πετυχηµένη συνταγή του Αµόργιον παρασκευάσαµε 4 νέα ποτά. Το Μαστιχάτο (Ρακόµελο µε Μαστίχα), το Lemontelo (Ρακόµελο µε λεµόνι), το Portomelo (Ρακόµελο µε πορτοκάλι) και το Μελίκρατον (Οινόµελο).

Για όλα τα ποτά µας πήραµε διπλώµατα ευρεσιτεχνίας από τον Ο.Β.Ι. και κατοχυρώσαµε τα ονόµατα (σήµατα) στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Όλα τα ποτά µας τα παρασκευάζουµε µε αγνά παραδοσιακά συστατικά χωρίς κανένα συντηρητικό. Πίνονται µε συνοδεία ξηρών καρπών και φρούτων ως aperitif (ορεκτικό) και ως digestif (χωνευτικό). Καλή απόλαυση!

Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση ΡΑΚΟΜΕΛΟ
ΡΑΚΟΜΕΛΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Από τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι του νησιού Αμοργός και των Μικρών Κυκλάδων, έφτιαχναν ένα βραστάρι με ρακή, ζάχαρη κανέλα και γαρύφαλλο και το έπιναν όταν πονούσε ο λαιμός τους. Ότι περίσσευε το έβαζαν στο μπουκάλι και αυτό κερνούσαν τους φιλοξενούμενους τους. Το ποτό αυτό είναι επίσης, το επίσημο κέρασμα στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό. Από αυτό το ποτό εμπνευστήκαμε και αφού προσθέσαμε στην συνταγή μέλι και 8 βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό παρασκευάσαμε το ποτό Ρακόμελο Αμόργιον.
Πατήστε για μεγέθυνση ΡΑΚΟΜΕΛΟ DELUXE
ΡΑΚΟΜΕΛΟ DELUXE
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Για του πιο δυνατούς φίλους του ρακόμελου ετοιμάσαμε το Amorgion Deluxe. Είναι ρακόμελο με 30% vol αλκοόλ για εσάς που θέλετε να αντικαταστήσετε το ουίσκι σας με κάτι νέο & ...ελληνικό!
Πατήστε για μεγέθυνση ΨΗΜΕΝΗ
ΨΗΜΕΝΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η διαφορά του ρακόμελου από την ψημένη: και η ψημένη είναι ρακόμελο! Έτσι λένε το ποτό με ρακή και ζάχαρη στην Αμοργό που κερνάνε στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. Η δικιά μας ψημένη, έχει ζάχαρη και μέλι και είναι σχεδόν ίδιο ποτό με το Αμόργιον ρακόμελο αλλά λίγο πιο ελαφρύ (vol 20%) και πιο γλυκό που αρέσει σε γυναίκες και νέους που τους αρέσουν τα soft drinks ποτά.
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΕΚΙΛΑ (ΝΕΟ)
ΜΕΚΙΛΑ (ΝΕΟ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το ποτό μας παράγεται από τα φραγκόσυκα ,τα οποία είναι τα άγρια φρούτα του κάκτου της φραγκοσυκιάς που φυτρώνει στην Αμοργό. Όπως και το ποτό τεκίλα που παράγεται από κάκτο, η φραγκοσυκιά προέρχεται από το Μεξικό και ήλθε στην Ευρώπη από Ισπανούς θαλασσοπόρους το έτος 1.500 μ.Χ και διαδόθηκε ταχύτατα στις χώρες της Μεσογείου. Οι λάτρεις της Τεκίλας θα βρούν στο ποτό μας την ιδιαίτερη γεύση που θα τους ενθουσιάσει!
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΑΣΤΙΧΑΤΟ (ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ)
ΜΑΣΤΙΧΑΤΟ (ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ρακόμελο με γεύση από νησί. Η φυσική ρητίνη από τα μαστιχόδεντρα απογειώνει το τσίπουρο & του προσφέρει ένα πλούσιο, εκλεπτυσμένο άρωμα. Ιδανικό για χωνευτικό μετά από ένα απολαυστικό γεύμα.
Πατήστε για μεγέθυνση LEMONTELO (ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ)
LEMONTELO (ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Όταν οι μυρωδιές του λεμονόδασους συναντούν την αψάδα του ρακόμελου, ο πρωτότυπος συνδιασμός του λεμονιού με το μέλι & το φωτεινό χρώμα του ποτού θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!
Πατήστε για μεγέθυνση PORTOMELO (ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ)
PORTOMELO (ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Για τους λάτρεις των εσπεριδοειδών, ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού δίνει μια ξεχωριστή νότα & διαφοροποιεί την κλασσική γεύση του ρακόμελου. Δοκιμάστε το παγωμένο με συνοδεία ξηρών καρπών & φρούτων.
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΕΛΙΚΡΑΤΟΝ (ΟΙΝΟΜΕΛΟ)
ΜΕΛΙΚΡΑΤΟΝ (ΟΙΝΟΜΕΛΟ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το ποτό που εμπνευστήκαμε από τους αρχαίους Έλληνες. Στα αρχαία βιβλία διαβάζαμε ότι όταν οι αρχαίοι Έλληνες, κατάκοποι από τη δουλειά ή τον πόλεμο, γύριζαν στο σπίτι, οι γυναίκες τους, τους πρόσφεραν ένα ποτό με κρασί μέλι και βότανα, το οποίο θεωρούσαν ότι ήταν πολύ δυναμωτικό, και τους βοηθουσε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Από αυτή τη πληροφορία, εμπνευστήκαμε και παρασκευάσαμε το οινόμελο μελίκρατον, με κρασί από σταφύλια λιαστό μοσχάτο, τσίπουρο και βότανα που φημίζονται για τις χωνευτικές, δυναμωτικές και άλλες… ιδιότητες!
Πατήστε για μεγέθυνση ΟΥΖΟ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΟΥΖΟ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Σύντομα κοντά σας...
Πατήστε για μεγέθυνση ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΦΥΤΙΚΑ/ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της μαγειρικής παράδοσης. Γλυκό μαλακό, πλημμυρισμένο από αρώματα είναι αυτό που συμπληρώνει το μεσημεριανό φαγητό ή συνοδεύει τ απογεύματα με καφέ. Με γεύση ρακόμελο, τριαντάφυλο, ρόδι, ψημένη μπορεί να ικανοποιήσει & τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΣΤΕΛΙ
ΠΑΣΤΕΛΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΦΥΤΙΚΑ/ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το γλυκό των παιδικών μας αναμνήσεων. Βασισμένο στην μοναδική παραδοσιακή Αμοργιανή συνταγή το σπιτικό αυτό γλύκισμα συνεχίζει να είναι αναντικατάστατο και ν αποτελεί μια υγιεινή λιχουδιά. Δοκιμάστε το σε όλες του τις παραλλαγές και σε κάθε περίσταση.
  Επωνυμία:
ΑΜΟΡΓΙΟΝ - ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΕΚΡΗ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΚΡΗ
  Διεύθυνση
ΑΙΓΙΑΛΗ
  Τ.Κ.
84008
  Πόλη
ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)
  Τηλέφωνο
2109833180, 2285073187
  Κινητό Τηλέφωνο
6947815470
  Fax
2109767647
  E-mail
vekris@amorgion.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.