ΠΑΚΤΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΑΡΟΣ (ΠΑΡΟΙΚΙΑ)

Satelite Map

ΠΑΚΤΙΑ

epixeirhsh_20_F1201.jpg

ΠΑΚΤΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

Η ιστορία της Πάρου αρχίζει από το 6000 της νεολιθικής εποχής και φτάνει μέχρι το 3000. Από τις ανασκαφές που έγιναν στην Πάρο-Αντίπαρο έφεραν στο φως νεολιθικό οικισμό 4000 π.Χ.

Η Πάρος από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, άλλαξε κατά καιρούς πολλά ονόματα. Από τον Βασιλιά της Κρήτης Μίνωα που την είχε κατακτήσει της έδωσε το όνομα "Μινώις", αργότερα ονομάστηκε Πακτία, Δημητριάς, Ζάκυνθος, Υρία, Καβαρνίς, μέχρι που έφτασαν από την Αρκαδία άποικοι με αρχηγό τον Πάρο, γιο του Παρασείου, που έδωσε και το όνομά του στο νησί κι έτσι ονομάστηκε Πάρος.

Η οικογένεια Δημητρίου Μαύρη (ΠΑΤΡΑΚΙ) με παράδοση 70 ετών στα τοπικά προϊόντα, δεν θα μπορούσε να μην δώσει ένα όνομα της Πάρου όπως είναι η ΠΑΚΤΙΑ, στο νέο κατάστημα Παριανών και Κυκλαδίτικων παραδοσιακών προϊόντων που δημιούργησε το 2005.

Η ΠΑΚΤΙΑ βρίσκεται στον παλαιό οικισμό της Παροικίας, στην αγορά, ένας μοναδικός παραδοσιακός χώρος, με ποικιλίες  τοπικών προϊόντων απ' όλη την Πάρο, δίνοντας στον επισκέπτη του νησιού τη δυνατότητα να γνωρίσει μοναδικές θαυμαστές γεύσεις φτιαγμένες με παραδοσιακούς τρόπους. 

Τα προϊόντα μας έχουν ως εξής:

  • Ζαχαρομπακλαβάς
  • Ζυμαρικά
  • Χυλοπίτες
  • Λάδι
  • Λιαστές ντομάτες
  • Κρασιά Πάρου & Σαντορίνης
  • Σούμα Πάρου
  • Κίτρο Νάξου
  • Τυριά Πάρου & Νάξου
  • Βιολογικά προϊόντα.
  • Κάπαρη Πάρου
  • Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

ΚΡΑΣΙΑ

ΠΑΚΤΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

Η Πάρος από το 1989 αποτελεί ζώνη Ονομασίας Προέλευσης για τους ερυθρούς οίνους και από το 1996 για τους λευκούς. Αποτελεί έτσι μια από τις πέντε ζώνες ΟΠΑΠ που έχουν δικαίωμα να παράγουν λευκούς και ερυθρούς οίνους Ονομασίας Προέλευσης.

Τα ερυθρά  παριανά κρασιά παράγονται από την ιδιαίτερη ποικιλία Μανδηλαρία που αναμιγνύεται με την λευκή ποικιλία Μονεμβασιά. Η Μανδηλαρία αποτελεί την πιο βασική ελληνική ποικιλία. Η παρουσία της έστω και σε μικρά ποσοστά αρκεί να δώσει ερυθρό χρώμα και στα πιο αδύνατα κρασιά. Γι’ αυτό άλλωστε και στην Πάρο για την παραγωγή των ερυθρών ΟΠΑΠ Πάρος συμμετέχει κατά 35% περίπου.

Στα λευκά κρασιά της Πάρου η Μονεμβασιά οινοποιείται μόνη της και τα αποτελέσματα δίνουν ένα γεμάτο κρασί με λεμονάτη επίγευση και διάρκεια. Κάποιοι παραγωγοί επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια πιο διεθνή διάσταση και έτσι δημιουργήθηκε η Πάρος - Reserve με την ωρίμανση σε βαρέλι που αποδείχθηκε πολύ ενδιαφέρουσα με μεγαλύτερη δυναμική παλαίωσης.

Στην Πακτία θα βρείτε τις οινοπαραγωγές των Μωραίτη Γεώργιο, Μωραίτη Εμμανουήλ καθώς επίσης και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου.

ΤΥΡΙΑ

ΠΑΚΤΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

Άξια προσοχής τα τυριά της Πάρου που φτιάχνονται ακόμη στο νησί με τον παραδοσιακό τρόπο. Το γάλα, από τα κατσίκια κυρίως, καταλήγει στα τυροκομεία για να γίνουν τα γνωστά σκληρά τυριά της Πάρου, γραβιέρα, κεφαλοτύρι και λαδοτύρι, μα και το ανθότυρο, το τουλουμίσιο, η μυζήθρα και η ξυνομυζήθρα (συνδυάζονται με τα κρίθινα παξιμάδια που παράγει το νησί), τα οποία εξάγονται και στην Αθήνα αλλά και στα γύρω νησιά. 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΚΤΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

xarths_F6534.jpg

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Γαλακτομικά ,  Είδη Ζαχαροπλαστικής ,  Κρασιά ,  Αλκοολούχα Ποτά ,  Λοιπά Προϊόντα

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2005

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Ο.Π.Α.Π.
Κατηγορίες Προϊόντων
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Αλμυρό τυρί, κυρίως για μακαρόνια, παράγεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.) και μπαίνει στην Άλμη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Επιτραπέζιο τυρί, παράγεται την Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού παρου (Έ.Α.Σ.Π.) από γάλα αγελάδας
Πατήστε για μεγέθυνση ΞΥΝΟΜΙΖΥΘΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΞΥΝΟΜΙΖΥΘΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Mαλακό - κρεμώδες ξινό τυρί που ζυμώνεται και συνίσταται για χωριάτικη σαλάτα, παράγωγη από γάλα κατσίκας από την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Πάρου (ε.α.ς.π.)
Πατήστε για μεγέθυνση ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Πικάντικο τυρί, παράγεται από γάλα κατσίκας. μένει λίγες μέρες στην άλμη και ψήνεται σε λάδι.
Πατήστε για μεγέθυνση ΤΟΥΛΟΥΜΟΤΥΡΙ ΠΑΡΟΥ
ΤΟΥΛΟΥΜΟΤΥΡΙ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Πικάντικο τυρί, παράγεται από γάλα κατσίκας, από τυρί μανούρι, αλάτι και ψήνεται στο ασκί (τουλούμι). διάρκεια παράγωγης 3 μήνες.
Πατήστε για μεγέθυνση ΣΟΥΜΑ ΠΑΡΟΥ
ΣΟΥΜΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Παρασκευάζεται από Παριανούς παραγωγούς από σταφυλοτσίμπουρα που βράζονται σε καζάνι και το απόσταγμα τους είναι η σούμα.
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Ε.Α.Σ.Π.
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Λευκός ξηρός οίνος, παράγωγη της 'Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.). το όνομα της ποικιλίας είναι απόηχος ενός θρύλου της παγκόσμιας οινοπαραγωγής του οίνου μαλβαζιά η Μονεμβασιά.
Πατήστε για μεγέθυνση ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΛΕΥΚΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΛΕΥΚΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός λευκός οίνος, παράγεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.) από εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών του Αιγαίου.
Πατήστε για μεγέθυνση ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός ερυθρός οίνος. Παράγεται από την Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.)από εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών του Αιγαίου.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΟΣ ΛΕΥΚΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΠΑΡΟΣ ΛΕΥΚΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός λευκός οίνος. παράγεται από την 'Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.)από την μοναδική ποικιλία Μονεμβασιάς στην Ελλάδα.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΠΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ξηρός ερυθρός οίνος. παράγεται από την 'Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.). Ιδανικό πάντρεμα ερυθράς μαντηλαριάς και λευκής Μονεμβασιάς.
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΑΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός Λευκός οίνος, παράγεται απο την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου(Ε.Α.Σ.Π.. Φτιαγμένο με φροντίδα από μοναδικές ποικιλίες του Αιγαίου γεμάτες αρώματα που μόνο η θάλασσα μπορεί να προσφέρει.
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ Ε.Α.Σ.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός ερυθρός οίνος, παράγεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου (Ε.Α.Σ.Π.)από το πάντρεμα ερυθράς μαντηλαριάς με μονεμβασιά.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΠΑΡΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Λευκός ξηρός οίνος. παράγεται από τον οινοπαραγωγό μωραίτη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΒΑΡΕΛΙ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΒΑΡΕΛΙ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Λευκός ξηρός οίνος. Παράγεται από τος οινοπαραγωγό της Πάρου τον Μωραϊτη. Γίνεται ζύμωση σε δρύινα βαρέλια.
Πατήστε για μεγέθυνση PAROS RESERVE ΜΩΡΑΪΤΗ
PAROS RESERVE ΜΩΡΑΪΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ερυθρός ξηρός οίνος, παράγεται απο τον οινοπαραγωγό της Πάρου, Μωραϊτη. Παλαιωμένο 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Πατήστε για μεγέθυνση ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΛΕΥΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΛΕΥΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός λευκός οίνος, παράγεται από τον οινοπαραγωγό της Πάρου Μωραϊτη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός ερυθρός οίνος, παράγεται από τον οινοπαραγωγό της Πάρου Μωραϊτη. παλαιωμένο 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός, λευκός οίνος, παράγεται από τον οινοπαραγωγό της Πάρου Μωραΐτη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΑΝΤΗΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΜΑΝΤΗΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ξηρός ροζέ οίνος, παράγεται από τον οινοπαραγωγό της Πάρου Μωραΐτη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΕΡΥΡΘΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΕΡΥΡΘΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ερυθρός ημίγλυκος από λιαστά σταφύλια, παλαιωμένο 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Παράγεται από τον οινοπαραωγό της Πάρου Μωραϊτη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΣΥΚΑ - ΠΑΣΤΕΛΑΡΙΑ ΠΑΡΟΥ
ΣΥΚΑ - ΠΑΣΤΕΛΑΡΙΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ψήνονται στο φούρνο με σουσάμι, σπασμένα αμύγδαλα και φύλλα δάφνης.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΣΤΕΛΙ ΠΑΡΟΥ
ΠΑΣΤΕΛΙ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Χειροποίητο από σουσάμι και το εξαιρετικής ποιότητας παριανό μέλι. ψήνεται στο μελί με το σουσάμι και τυλίγεται σε σχήμα κύκλου
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥ
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Συλλέγεται από τα μελίσσια της Πάρου με μεράκι από τους παριανούς μελισσοκόμους.
Πατήστε για μεγέθυνση ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΕΥΡΟΠΟΙΙΑΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το απόλυτα παραδοσιακό γλυκό της Πάρου. αμύγδαλο και ζάχαρη βρασμένο σε καζάνι με τελειωτική μορφή πάστας με στρώσεις αμύγδαλου και ζάχαρης
Πατήστε για μεγέθυνση ΚΑΠΑΡΗ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΠΑΡΗ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Συλλέγεται από τα βράχια της θάλασσας και προσφέρεται σε παραδοσιακή χωριάττικη σαλάτα με ή χωρις τα φύλλα της. Επίσης συνοδεύτεια με παξιμαδοκουλούρα, ξυνομυζήθρα, ντομάτα, ρίγανη.
Πατήστε για μεγέθυνση ΚΡΙΤΑΜΟ ΠΑΡΟΥ
ΚΡΙΤΑΜΟ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Συλλέγεται από τα βράχια της θάλασσας και χρησιμοποιείται σε σαλάτες ή στο μαγείρεμα
  Επωνυμία:
ΠΑΚΤΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΑΝΤΩΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΥΡΗ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΥΡΗ
  Διεύθυνση
ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΠΑΡΟΥ
  Τ.Κ.
84400
  Πόλη
ΠΑΡΟΣ (ΠΑΡΟΙΚΙΑ)
  Τηλέφωνο
2284021029, 2284025065
  Κινητό Τηλέφωνο
6979110387
  E-mail
konparos@gmail.com
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.