ΜΗΛΟΣ - ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ - Email:  -  Τηλέφωνο: 2287023850 , 6932272572      
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Portal Επιμελητηρίου Κυκλάδων I 23-04-2021
ΠΡΟΦΙΛ - ΙΣΤΟΡΙΑ I ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ I ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ I ΑΙΘΟΥΣΕΣ I ΥΠΟΔΟΜΗ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΠΡΟΦΙΛ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Το "Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος", δημιουργήθηκε από την κυρία Καίτη Κυριακοπούλου στη μνήμη του πατέρα της και βρίσκεται στον Αδάμαντα, το επίνειο του Νησιού, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων.

 outdoor_1_F19841.jpgoutdoor_2_F19871.jpg
 indoor_1_F19332.jpgindoor_2_F19355.jpg

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται, και το οποίο δεσπόζει του κόλπου της Μήλου, ήταν ένα παλιό εργοστάσιο κατεργασίας καολίνη, η κατασκευή του οποίου τοποθετείτε στο 1925. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου, το οποίο όμως είχε αρχίσει να καταρρέει λόγω εγκαταλείψεως πριν περάσει στην ιδιοκτησία της εταιρίας ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε., εταιρία που ανήκει στην κα Καίτη Κυριακοπούλου. Το ερείπιο αναστηλώθηκε με υψηλής αισθητικής κριτήρια και σεβασμό στην αρχική του αρχιτεκτονική. Σήμερα χρησιμοποιείται ως κέντρο συνεδρίων και πολλαπλών εκδηλώσεων, δίδοντας λύση στο πρόβλημα της ελλείψεως συγχρόνων μεγάλων αιθουσών στη Μήλο. 

Το Κέντρο, με τα συνέδρια που πραγματοποιούνται σ' αυτό, προσελκύει εναλλακτικές μορφές τουρισμού υψηλής ποιότητας, παράλληλα δε, με τα πολιτιστικά δρώμενα που φιλοξενεί (όπως θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις), συνεισφέρει στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της Μήλου.

Το "Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος" λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία, χρηματοδοτούμενη από την ιδρύτρια του Κέντρου κα Καίτη Κυριακοπούλου, ένδειξη του ενδιαφέροντός της για την ανάπτυξη της Μήλου.

 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το "Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος" βρίσκεται στον Αδάμαντα, το επίνειο του Νησιού, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων και το κτήριο στο οποίο στεγάζεται δεσπόζει του κόλπου της Μήλου.

map_F19531.jpg
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πρωτόγνωρη για τη Μήλο πολιτιστική ατμόσφαιρα έφερε το "Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος". Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου 2000 που έγιναν τα εγκαίνιά του, το Κέντρο προσέλκυσε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, όπως ποικίλα συνέδρια και συναντήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λ.π., που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν χωρίς την ύπαρξή του. Άλλες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούντο στις προϋπάρχουσες μικρές αίθουσες, όπως σχολικές και γενικότερα παιδικές γιορτές, εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών συλλόγων κ.α., αναβαθμίστηκαν μέσα στης υψηλής αισθητικής άνετες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

 ekdiloseis_1_F19257.jpgekdiloseis_2_F19283.jpgindoor_ekdilosi_F19375.jpgekdiloseis_3_F19306.jpg

Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος, Εκδηλώσεις

Τα σχέδια όμως του "Συνεδριακού Κέντρου Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος" είναι πολύ ευρύτερα από αυτά που μέχρι τώρα έχουν επιτευχθεί. Έτσι, οι "Συναντήσεις της Μήλου" (Milos Conferences), οι οποίες σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν κατάλληλο περιβάλλον αλληλεπιδράσεως μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του κόσμου των επιχειρήσεων με σκοπό την διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσεως, έχουν ήδη καθιερωθεί ως διεθνούς σημασίας γεγονότα.

Συναντήσεις της Μήλου

Σκοπός των "Συναντήσεων της Μήλου" είναι να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον αλληλεπιδράσεως μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, αλλά και μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του κόσμου των επιχειρήσεων.

milos_conf_logo_F19570.jpgΟι "Συναντήσεις της Μήλου" αποτελούνται από σειρές συνεδρίων που ανήκουν σε διάφορες γενικές θεματικές ενότητες. Τα συνέδρια κάθε σειράς διοργανώνονται κάθε δύο ή τρία χρόνια και προσελκύουν επιστήμονες τόσο απο τον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και από το χώρο των επιχειρήσεων.

Η επιλογή των θεμάτων γίνεται από το Συμβούλιο του θεσμού (Milos Conferences Council). Το συμβούλιο προεδρεύεται από την ιδρύτρια του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου κυρία Καίτη Κυριακοπούλου, τα δε μέλη του προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και το χώρο των επιχειρήσεων.

 
ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Για την κάλυψη των συνεδριακών απαιτήσεων το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου διαθέτει δύο μείζονες λειτουργικούς χώρους, το κεντρικό κτήριο Α, με την κύρια αίθουσα χωρητικότητας, αναλόγως της διατάξεως των καθισμάτων, μέχρι 400 συνέδρους, και ένα παρακείμενο κτήριο Β πολλαπλών χρήσεων, την «ΠΤΕΡΥΓΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ», όπου, εκτός των βοηθητικών εγκαταστάσεων, διατίθενται και τρεις αίθουσες (Β1, Β2, Β3) πολλαπλών χρήσεων.

 katopsi_isogeio_1_F19453.jpg katopsi_isogeio_2_F19479.jpg katopsi_exostis_F19427.jpg

 Δείτε την κάτοψη των αιθουσών (Κεντικό κτίριο & Εξώστης)

Η κύρια αίθουσα του κτηρίου Α, στην οποία βρίσκεται η σκηνή, μπορεί να χωριστεί με κινητόχώρισμα σε δύο ανεξάρτητες και πλήρως ηχομονωμένες αίθουσες, μία για 280 συνέδρους (Α1) και μία άλλη για 120 (Α2), προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός μεγάλου ενιαίου χώρου ή δύο μικρότερων ξεχωριστών για τις εκάστοτε ανάγκες των συνεδρίων.

Η κύρια αίθουσα του Κέντρου έχει εξώστη, χωρητικότητας 60 ατόμων, όπου βρίσκεται επίσης ο κεντρικός πίνακας ελέγχου των οπτικοακουστικών συστημάτων και δύο θάλαμοι ταυτόχρονης διερμηνείας.

   

Για περισσότερες από δύο, μέχρι και πέντε, παράλληλες συνεδριάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι αίθουσες της ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ. Η χωρητικότητα εκάστης των αιθουσών αυτών δίδεται στον πίνακα διατάξεως καθισμάτων υπό τα στοιχεία Β1, Β2 και Β3.

Επίσης υπάρχουν δυνατότητες για υπαίθριες εκδηλώσεις σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο περιβάλλον.

Το Κέντρο χρησιμοποιείται και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις περιπτώσεις αυτές η χωρητικότητα του κεντρικού κτηρίου φθάνει και στα 450 άτομα.

 
ΥΠΟΔΟΜΗ

Κτηριακές εγκαταστάσεις

Το "Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος" έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να λειτουργεί όλο το χρόνο.

Είναι κατασκευασμένο και εξοπλισμένο σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Εκτός από τους συνεδριακούς χώρους υπάρχουν γραφεία διοικήσεως, ειδική αίθουσα για τον Τύπο, αίθουσα Internet, και πλήρες ιατρείο. Το Κέντρο κλιματίζεται στο σύνολό του και έχει πλήρες σύστημα πυροπροστασίας. Ο περίβολος του Κέντρου διαθέτει χώρους σταθμεύσεως 100 οχημάτων και περίφραξη ασφαλείας η οποία διευκολύνει την εποπτεία του χώρου προσφέροντας αίσθηση πρόσθετης ασφάλειας στους συνέδρους.

amea_F19237.gif

Όλα τα σημεία του που προορίζονται για το κοινό είναι προσβάσιμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τεχνολογική υποστήριξη

Ο πλέον απαραίτητος όρος για την επιτυχή διεξαγωγή ενός συνεδρίου είναι η άρτια τεχνολογική υποστήριξη. Τον όρο αυτόν καλύπτει απόλυτα το Κέντρο, προσφέροντας πλήρη εξυπηρέτηση των συνέδρων χάρις στο έμπειρο προσωπικό και τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά και τηλεπικοινωνιακά μέσα τα οποία διαθέτει.

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μανούσος Καντσός
Διεύθυνση: ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ
Τ.Κ.: 84800
Νησί / Περιοχή: ΜΗΛΟΣ - ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ
Τηλέφωνο: 2287023850
Κινητό Τηλέφωνο: 6932272572
Fax: 2287023854
E-mail:   
URL: http://www.miloscenter.gr