ΣΥΡΟΣ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ - Email: lroussos@otenet.gr -  Τηλέφωνο: 2281080613 , 6944593187      
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Portal Επιμελητηρίου Κυκλάδων I 21-02-2020
ΕΜΠΕΙΡΙΑ I ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ I ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ I ΥΠΟΔΟΜΗ I ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η παραδοσιακή μεταλλοτεχνία στη Σύρο αναπτύχθηκε από την ανάγκη να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση σε μεταλλικές κατασκευές που απαιτούνταν στις νεοκλασικές οικίες των αρχών του 20ού αιώνα, όταν η Σύρος ήταν μια από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις της Ελλάδας, με σημαντική βιοτεχνική και βιομηχανική δραστηριότητα.

 

Οι ντόπιοι τεχνίτες έμαθαν να αντιγράφουν  τον τότε εισαγόμενο νεοκλασικό ρυθμό και προσθέτοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους να δημιουργούν αριστουργήματα μεταλλοτεχνίας.

 

Η επιχείρηση Λ. Ρούσσος, εδώ και 50 χρόνια ξεκίνησε σαν μια τέτοια παραδοσιακή οικοτεχνία από πατέρα προς γιό και ακολουθώντας την παράδοση, προσθέτοντας τεχνογνωσία, σύγχρονη τεχνολογία  και εξειδίκευση, εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες μονάδες του είδους στις Κυκλάδες.

 

 
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ
Ενημερωτικό φυλλάδιο
ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Η επιχείρηση Λ. Ρούσσος δραστηριοποιείται σε 3 τομείς εξειδίκευσης:  

  • τις μεταλλικές κατασκευές για χρηστικές ή οικοδομικές εφαρμογές
  • τις ελαφρές ελασματουργικές εργασίες για βιομηχανικές εφαρμογές

όπως ικριώματα, βάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κατασκευές εξαρτημάτων βιομηχανικών εφαρμογών, στέγαστρα, φανοστάτες, κλιμακοστάσια, κιγκλιδώματα, μεταλλικές δεξαμενές, κανάλια μεταφοράς καλωδίων, συντήρηση μεταλλικών σκαφών, κατασκευή, μετασκευή ή ενίσχυση σε καρότσες φορτηγών

  • και τις παραδοσιακές μεταλλικές κατασκευές, όπως σκάλες, πέργκολες, κιγκλιδώματα, πόρτες, φανοστάτες, στέγαστρα, μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα παραθύρων, μεταλλικά έπιπλα και διακοσμητικές εφαρμογές.
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η επιχείρηση Λ. Ρούσσος με τολμηρές επενδύσεις και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ποιοτικές προδιαγραφές έχει επεκτείνει τον κύκλο εργασιών της σε όλες τις Κυκλάδες, ενώ συνεργάζεται με την πλειοψηφία των δημόσιων φορέων της Σύρου, ιδιωτικές επιχειρήσεις, εταιρείες συντήρησης και κατασκευής νεοκλασικών κτιρίων, καταστήματα, ενώ αναλαμβάνει παραγγελίες από ιδιώτες, κυρίως για παραδοσιακές κατασκευές που απαιτούν δεξιοτεχνία, γούστο και μεράκι.

 

Πελάτες της είναι: ο ΟΤΕ, οι Δήμοι Ερμούπολης και Ανω Σύρου, η ΔΕΥΑ, η ΔΙΕΚΑΤ, η Ιντρακόμ Κατασκευές, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, η Ξυλοτεχνική Σύρου κ.α. 

 
ΥΠΟΔΟΜΗ

Η επιχείρηση Λ. Ρούσσος διαθέτει 2 ιδιόκτητους χώρους, έναν για ελαφρές κατασκευές στην Ερμούπολη και ένα χώρο παραγωγής 250 τ.μ. στον Πάγο Σύρου. Είναι εφοδιασμένη με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως υδραυλική στραντζόπρεσσα 60 τόνων, με δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, υδραυλικό ψαλίδι, τόρνο, πριονοκορδέλες κ.α.

 

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την αντοχή των υλικών, το προσεκτικό φινίρισμα, ενώ κάθε εργασία περνάει από προσεκτικό ποιοτικό έλεγχο με το πέρας της κατασκευής.

 

Το 2000 βραβεύθηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ σαν καλύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση του Νομού Κυκλάδων, ενώ το 2002 έγινε η πρώτη εταιρεία στις Κυκλάδες που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2000   

 
ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ
Μεταλλικές κατασκευές
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: -
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Για χρηστικές ή οικοδομικές εφαρμογές
όπως ικριώματα, βάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στέγαστρα, φανοστάτες, κλιμακοστάσια, κιγκλιδώματα, μεταλλικές δεξαμενές, κανάλια μεταφοράς καλωδίων, συντήρηση μεταλλικών σκαφών
Ελαφρές ελασματουργικές εργασίες
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: -
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Για βιομηχανικές εφαρμογές
όπως κατασκευές εξαρτημάτων βιομηχανικών εφαρμογών, μετασκευή ή ενίσχυση σε καρότσες φορτηγών
Παραδοσιακές μεταλλικές κατασκευές
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: -
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
όπως σκάλες, πέργκολες, κιγκλιδώματα, πόρτες, φανοστάτες, στέγαστρα, μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα παραθύρων, μεταλλικά έπιπλα και διακοσμητικές εφαρμογές.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΡΟΥΣΣΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ
Διεύθυνση: ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 74
Τ.Κ.: 84100
Νησί / Περιοχή: ΣΥΡΟΣ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: 2281080613
Κινητό Τηλέφωνο: 6944593187
Fax: 2281042966
E-mail:  lroussos@otenet.gr
URL: http://www.hfaistos.gr

Eπικοινωνήστε με την επιχείρηση
Στοιχεια Ενδιαφερομένου:  *
Από (email):  *
Θέμα:  *
Κείμενο:  *
Για λόγους ασφάλειας παρακαλούμε πληκτρολογήστε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα στο ανάλογο πεδίο. Σε περίπτωση που ο κωδικός είναι δυσανάγνωστος μπορείτε να ανανεώσετε τον κωδικό πατώντας εδώ.
 *
  *: Υποχρεωτική συμπλήρωση