Η διοργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα: “Υγιεινή & Ασφάλεια στη Διαχείριση Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)” είναι μια από τις δεσμεύσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τα μέλη του για την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών, μέσω του Τμήματος Κατάρτισης που έχει δημιουργήσει. Προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των επιχειρηματιών – μελών του στις Κυκλάδες, όπως αυτές προκύπτουν από τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας, η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤ.Α.Π.) υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ξεκίνησε να υλοποιεί σε πολλά κυκλαδονήσια από το Νοέμβριο του 2004 τα παραπάνω σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε εργαζομένους και επιχειρηματίες του κλάδου Τροφίμων.
Στη Θήρα και στο τοπικό γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις 16 έως και 19 Μαΐου 2005, στις 6 έως και 9 Ιουνίου 2005, στις 10 έως και 13 Οκτωβρίου 2005, στις 21 έως και 24 Νοεμβρίου 2005 και στις 21 έως και 24 Μαρτίου 2006 διεξήχθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ με θέμα: “Υγιεινή & Ασφάλεια στη Διαχείριση Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)” με εκπαιδευτικό φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ( ΕΤ.Α.Π ) Κυκλάδων.
Λειτούργησαν οκτώ (8) τμήματα, τρία πρωινά και τρία απογευματινά, με συνολικό αριθμό εκπαιδευθέντων 163 ατόμων προερχόμενων από τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων.
Τα σεμινάρια καλύφθηκαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά από τοπικούς σταθμούς, καθώς και δημοσιογραφικά από την εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ».Ήδη δρομολογούνται προσεχή σεμινάρια μέσα Μαρτίου.
Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


