ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Παράταση έως 31 Ιανουαρίου και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός»

Δυνατότητα για επέκταση δραστηριότητας σε νέο ή νέους επιλέξιμο/επιλέξιμους Κ.Α.Δ. και αύξηση του ποσοστού της δημόσιας χρηματοδότησης στο 50%

12/01/2012 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Με την υπ' αριθμ. πρωτ. ΕΥΠΟΤ/Α2/Ε02/4093/23.12.2011 ΚΥΑ εκδόθηκε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη στην πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) 2007-2013 και τροποποιήθηκε ο αρχικός Οδηγός του προγράμματος.

Οι σημαντικότερες τροποποιήσεις είναι οι κατωτέρω:

  • Η ημερομηνία λήξης υποβολής άλλαξε από 15 Νοεμβρίου 2011 σε 31 Ιανουαρίου 2012 (σελ. 4 του Οδηγού).
  • Προστέθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν επέκταση δραστηριότητας σε νέο ή νέους επιλέξιμο/επιλέξιμους Κ.Α.Δ. που περιλαμβάνονται στον Πίνακα 2 του Οδηγού με την προϋπόθεση ότι ήδη διαθέτουν τουλάχιστον ένα εκ των επιλέξιμων ΚΑΔ. Το επενδυτικό σχέδιο δύναται να συμπεριλάβει ενέργειες και δαπάνες στον υφιστάμενο επιλέξιμο Κ.Α.Δ. και στο νέο επιλέξιμο Κ.Α.Δ. στον οποίο επεκτείνεται (σελ. 23 του Οδηγού). Οι επιχειρήσεις οφείλουν έως την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης Ένταξης να προσκομίσουν την βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας για τον νέο επιλέξιμο Κ.Α.Δ. (σελ. 31 του Οδηγού).
  • Το ύψος της δημόσιας χρηματοδότησης ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στο 50% για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τόπου εγκατάστασης (σελ. 48 του Οδηγού).

Κατωτέρω παρατίθενται τα πλήρη αρχεία (νέα ΚΥΑ & Τροποποιημένος Οδηγός) προς πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Για τυχόν αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr), Βαλαωρίτου 10, 2ος ορ., 106 71 Αθήνα, τηλ.: 210-3617160-2, εσωτ. 3 «Τουρισμός».


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ