ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερωτηματολόγιο για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Ορθές πρακτικές σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα

02/02/2021 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, υλοποιεί ένα νέο έργο με τίτλο «Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)». Η υλοποίηση πραγματοποιείται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Ελληνική εταιρεία Πληροφορικής ‘ICT abovo ΙΚΕ’, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο στόχος του έργου είναι να απλουστευθεί η διαδικασία συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να υιοθετηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό ορθές πρακτικές σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.

Για την υλοποίηση των ως άνω δραστηριοτήτων, είναι απαραίτητη η κατά το δυνατό ορθή αποτύπωση των συναφών πρακτικών που ήδη ακολουθούνται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας. Για τον σκοπό αυτό, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ετοιμάσει ερωτηματολόγιο επιχειρήσεων και επαγγελματιών, το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://acci.us20.list-manage.com/track/click?u=e1bb33f7e1a69178b9d781b78&id=b9c2507cc7&e=3e61445a28

Παρακαλούμε για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και την υποβολή του το συντομότερο δυνατό.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς και κάθε επικοινωνία που αφορά το έργο μπορείτε να απευθύνεστε στο email: contact@dpa.gr και στο τηλ. 210 6475655.