ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος επιδοτούμενων σεμιναρίων από το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ε.Ε.Δ.Ε

Θετικό το πρώτο βήμα, εκπαιδεύτηκαν 161 επαγγελματίες του νομού Κυκλάδων των κλάδων της Μεταποίησης, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών

25/11/2009 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης τα οποία διοργανώθηκαν από την Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤ.Α.Π.) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε).  

Τα προγράμματα απευθύνονταν σε επαγγελματίες του νομού Κυκλάδων από τους κλάδους της Μεταποίησης, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα σχεδιαζόταν από τις αρχές του 2009, υλοποιήθηκε όμως μετά τον Σεπτέμβριο προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου να συμμετάσχουν.

Συνολικά, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν εννέα (9) εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας σαράντα (40) ωρών το καθένα. Οι εκπαιδευτικές ενότητες του συγκεκριμένου κύκλου είχαν ως θέματα την «Οργάνωση και διοίκηση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» και την «Εισαγωγή στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και Διαδικτύου».

milos(8)_F29046.JPGΟι εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα νησιά Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο, καθώς και στην έδρα του Επιμελητηρίου στη Σύρο.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 161 επαγγελματίες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν έντεκα (11) διαφορετικοί εισηγητές, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων με πολύχρονη εμπειρία στις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 

Τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης επιχειρηματιών, αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων σε Μικρές, Μεσαίες και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (Μέτρο 8.2, Δράση 8.2.4, Πράξη 1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (Ε.Π.Α.Ν) του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Κ.Π.Σ).

Μετά τα θετικά σχόλια από πλευράς συμμετεχόντων και την ικανοποίηση αμφότερων των διοργανωτών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχεδιάζει την περαιτέρω υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εξίσου ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες.

Αναλυτικά, τα προγράμματα κατάρτισης είχαν ως εξής:

Α/Α

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1

ΣΥΡΟΣ

«Οργάνωση και Διοίκηση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

12-23/10/2009

2

ΑΝΔΡΟΣ

3

ΤΗΝΟΣ

4

ΜΗΛΟΣ

«Εισαγωγή στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και Διαδικτύου»

19-31/10/2009

5

ΜΥΚΟΝΟΣ

«Οργάνωση και Διοίκηση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

19-31/10/2009

6

ΘΗΡΑ

«Οργάνωση και Διοίκηση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων».

26/10 - 6/11/2009

7

ΠΑΡΟΣ

8

ΣΥΡΟΣ

«Εισαγωγή στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και Διαδικτύου».

2-13/11/2009

9

ΝΑΞΟΣ

«Οργάνωση και Διοίκηση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων».

2-13/11/2009

ANDROS(5)_F29216.JPGNAXOSSEM(4)_F25402.jpgPAROSSEM(16)_F25474.JPGmilos(8)_F29046.JPG
SYROSPLIROF(1)_F25702.JPGTHIRA(1)_F29813.JPGmikonos_F25320.jpgtinos_F29118.JPG

                                                          Λίγα λόγια για την Ε.Ε.Δ.Ε.

 

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αποστολή τη συμβολή στην ανάπτυξη και προώθηση της εφαρμογής των σύγχρονων αρχών, μεθόδων και τεχνικών του Management σε κάθε συλλογική προσπάθεια τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την ανάδειξη της σημαντικότητας του ρόλου των ασκούντων διοίκηση.

 

Όραμα της Ε.Ε.Δ.Ε. είναι να αποτελεί και να αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος, αντιπροσωπευτικότερος και καλύτερος εκφραστής των επιχειρήσεων και οργανισμών (ιδιωτικών και δημόσιων) και των ασκούντων ενεργό διοίκηση σ’ αυτούς.

 

Βασική πεποίθηση της Ε.Ε.Δ.Ε. είναι ότι η εξειδικευμένη γνώση σε επιμέρους λειτουργίες του Μάνατζμεντ και σε επιλεγμένους τομείς της οικονομίας είναι απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, αλλά και ότι στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων, η βούληση μιας εταιρίας να αποδεχθεί και να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες, να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αγοράς  και να αναπτύξει ανταγωνιστικές στρατηγικές καθορίζει τη μελλοντική επιτυχία της.

 

Για τους παραπάνω λόγους, η Ε.Ε.Δ.Ε. από την ίδρυσή της επέλεξε τον άξονα της εκπαίδευσης σαν μια από τις πιο σημαντικές δράσεις για την υλοποίηση του οράματoς και της αποστολής της κι έτσι παρέχει ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας και επιπλέον μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες μιας επιχείρησης.