ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

Santorini Dive Center - Καταδυτικό κέντρο στην καλντέρα της Σαντορίνης

13/10/2006 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες του Ε.Ο.Τ., ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί ένα νευραλγικό τομέα, του οποίου η ανάπτυξη κρίνεται αναγκαία για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, καθώς η καταδυτική κοινότητα με τα εκατομμύρια μέλη της παγκοσμίως αποτελεί μία δυναμική αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά.

 

Η Σαντορίνη, με τη μοναδικότητά της και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της, λόγω του ηφαιστείου και της καλντέρας, αποτελεί πόλο έλξης για αυτοδύτες από όλο τον κόσμο.

 

Διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των καταδύσεων αναψυχής, ο επιχειρηματίας εντόπισε την ανάγκη για τη λειτουργία ενός καταδυτικού κέντρου στην περιοχή της καλντέρας, καθώς ολοένα και περισσότεροι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την Σαντορίνη κάθε χρόνο με κρουαζιερόπλοια εξέφραζαν την επιθυμία για κατάδυση στην περιοχή αυτή. Ο αριθμός των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια είναι ιδιαίτερα μεγάλος και, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, φτάνει περίπου τους 500.000 επισκέπτες ετησίως.

 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κίνησης αυτής είναι η επιμήκυνση της καταδυτικής περιόδου, καθώς οι αφίξεις των πλοίων ξεκινούν τον Απρίλιο και τελειώνουν τέλη Οκτωβρίου. Σε αντίθεση, μέχρι εκείνη την στιγμή, η καταδυτική περίοδος με τουρίστες που διαμένουν στο νησί της Σαντορίνης ξεκινούσε τέλη Μαΐου έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Με την υποστήριξη του προγράμματος ΙΣΤΟΣ η επιχείρηση προμηθεύτηκε νέο, υπερσύγχρονο καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς κι ένα υπερσύγχρονο σύστημα αεροσυμπιεστή με την συστοιχία φιαλών αυτόνομης κατάδυσης με πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας για την πλήρωση με αέρα άριστης ποιότητας σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης, πραγματοποίησε δαπάνες για τη διαμόρφωση του αποθηκευτικού χώρου του καταδυτικού εξοπλισμού στην παραλία της Καλντέρας, η οποία κρίθηκε αναγκαία για την σωστή και ασφαλή αποθήκευση και συντήρηση του καταδυτικού εξοπλισμού.

 

Τα αποτελέσματα…

Με την παραπάνω ιδέα δημιουργήθηκε μία νέα μορφή τουριστικής υπηρεσίας στους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να καταδυθούν στις ακτές του ηφαιστείου της καλντέρας και να θαυμάσουν τη μοναδικότητά τους υποβρυχίως. Ο εμπλουτισμός των παρερχόμενων υπηρεσιών με τη δυνατότητα της αυτόνομης κατάδυσης των εκδρομικών προγραμμάτων των κρουαζιερόπλοιων επηρεάζει θετικά την τελική επιλογή του πελάτη τέτοιων πακέτων, προσθέτοντας αξία στην κρουαζιέρα που έχει σταθμό το νησί της Σαντορίνης.

 

Το Santorini Dive Center, με τη λειτουργία καταδυτικού κέντρου στις Αποθήκες Ακρωτηρίου, προσφέρει εύκολη και άμεση πρόσβαση στα σημεία κατάδυσης γύρω από το ηφαίστειο και την καλντέρα στους αυτοδύτες-τουρίστες του νησιού και των επιβατών κρουαζιεροπλοίων που επισκέπτονται το νησί. Μία πρόκληση, ακόμη και για αυτούς που δεν ξέρουν, να δοκιμάσουν την εμπειρία της αυτόνομης κατάδυσης.