ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Επιδότηση τελών Ευρωπαϊκού Εμπορικού Σήματος

Κάθε ΜΜΕ μπορεί να λάβει αποζημίωση ύψους έως και 1.500 EUR με τη μορφή επιχορήγησης

26/07/2021 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Βρίσκεται σε ισχύ η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

  • Υπηρεσία 1 - υπηρεσίες προδιάγνωσης ΔΙ (IP Scan): Η παρούσα υπηρεσία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για ποια δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας να υποβάλετε αίτηση, πώς να αναπτύξετε το χαρτοφυλάκιο ΔΙ σας εάν έχετε ήδη καταχωρισμένα δικαιώματα, και πώς να σχεδιάσετε τη μελλοντική στρατηγική σας.
  • Υπηρεσία 2 - τέλη σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων: Εάν επιθυμείτε να καταχωρίσετε ένα εμπορικό σήμα, σχέδιο ή υπόδειγμα σε ενωσιακό, περιφερειακό (εντός Μπενελούξ) ή εθνικό επίπεδο.

Κάθε ΜΜΕ μπορεί να λάβει αποζημίωση ύψους έως και 1.500 EUR με τη μορφή επιχορήγησης για την υποστήριξη αυτών των υπηρεσιών.

Η παρούσα πρόσκληση αποτελεί πρωτοβουλία του προγράμματος Ideas Powered for Business του EUIPO, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Σε αυτή τη σελίδα https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/grants-sme-fund έχετε τις εξής δυνατότητες:

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Σας συνιστούμε να μελετήσετε τις επίσημες πληροφορίες για την παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων προτού υποβάλλετε αίτηση. Για να υποβάλετε αίτηση για το παρόν πρόγραμμα, η επιχείρησή σας πρέπει να ανταποκρίνεται στον επίσημο ορισμό της μικρής και μεσαίας επιχείρησης.

Επισημαίνεται ότι η εγκυρότερη πηγή πληροφοριών είναι η αγγλική έκδοση. Σε περίπτωση αναντιστοιχιών μεταξύ των γλωσσικών εκδόσεων, υπερισχύει η έκδοση στην αγγλική γλώσσα.

Χρονοδιάγραμμα και κανόνες

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επιχορήγηση εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης (ηλεκτρονικό έντυπο). Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν εκτός των πέντε καθορισμένων χρονικών περιόδων δεν θα ληφθούν υπόψη.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 3

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 4

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 5

Διαθέσιμος προϋπολογισμός ανά στάδιο

Περατωθείσα

Περατωθείσα

Περατωθείσα

4.000.000

4.000.000

Έναρξη περιόδου υποβολής αιτήσεων

11/01/2021

01/03/2021

01/05/2021

01/07/2021

01/09/2021

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

31/01/2021

31/03/2021

31/05/2021

31/07/2021

30/09/2021

Οι αιτούντες λαμβάνουν γραπτή ειδοποίηση με τα αποτελέσματα και ειδοποίηση για τις αποφάσεις επιχορήγησης σε περίπτωση θετικής έκβασης

Φεβρουάριος - Μάρτιος 2021

Απρίλιος - Μάιος 2021

Ιούνιος - Ιούλιος 2021

Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2021

Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Κανόνες υποβολής

Μπορείτε να υποβάλετε μόνο μία αίτηση ανά περίοδο υποβολής αιτήσεων για την υπηρεσία 1 (υπηρεσίες προδιάγνωσης ΔΙ) ή για την υπηρεσία 2 (καταχώριση εμπορικού σήματος, σχεδίου ή υποδείγματος) ή για συνδυασμό των δύο υπηρεσιών.

Εάν λάβετε μια υπηρεσία σε μία περίοδο υποβολής αιτήσεων και επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για άλλη υπηρεσία σε επόμενη χρονική περίοδο, δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ξανά για την ίδια υπηρεσία. Επομένως, εάν έχετε ήδη λάβει την υπηρεσία 1, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για την υπηρεσία 2. Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση δύο φορές για την ίδια υπηρεσία.

Ακόμα και εάν η αίτησή σας απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άλλη υπηρεσία όταν ξεκινήσει η επόμενη περίοδος υποβολής αιτήσεων. Ωστόσο, εάν υποβάλετε περισσότερες από μία αιτήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αιτήσεων, λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη εκδοχή της αίτησής σας. Όλες οι άλλες εκδοχές που αποστέλλετε θα θεωρούνται αυτομάτως μη αποδεκτές.

Στην ιστοσελίδα https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/grants-sme-fund μπορείτε να βρείτε τις συνήθεις Ερωτήσεις και απαντήσεις για τυχόν απορίες σχετικά με  τη διαδικασία υποβολής, τους κανόνες, το χρονοδιάγραμμα ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετίζεται με το παρόν πρόγραμμα, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε και με το κέντρο πληροφόρησης.