ΓΕΝΙΚΑ I ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Portal Επιμελητηρίου Κυκλάδων - Κατηγορία Επιχείρησης: Μουσεία
Τρίτη, 06-10-2015 I  

 
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΓΕΝΙΚΑ

Πατήστε για μεγέθυνση

Πατήστε για μεγέθυνση

Στην Νάουσα της Πάρου, στο παραδοσιακό σπίτι των Κωνσταντίνου και Μαρουσώς Ρούσσου, ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον μουσείο σας περιμένει για να σας αποκαλύψει μια από τις πιο όμορφες πλευρές του Ελληνικού αλλά και του Παριανού Πολιτισμού, την παραδοσιακή φορεσιά.

Μέσα σε ένα περιβάλλον, που ακόμα ζει η παράδοση, παρουσιάζονται με μεράκι και σεβασμό ανδρικές και γυναικείες φορεσιές από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και βέβαια την Πάρο. Ακόμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παλιές φωτογραφίες θα σας γνωρίσουν την Πάρο μιας άλλης εποχής. Στην είσοδο υπάρχει επεξηγηματικό φυλλάδιο και άλλα ενδιαφέροντα, που αφορούν την Πάρο. Η Λαογραφική Συλλογή Νάουσας ανήκει στο Μουρικοχορευτικό Συγκρότημα "Νάουσα Πάρου", που όλο το καλοκαίρι παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο της Παναγίας, στη Νάουσα.

Η Λαογραφική συλλογή είναι ανοικτή από τον Μάϊο έως τον Σεπτέμβριο. Σχετικά με ημέρες και ώρες, απευθυνθείτε στα γραφεία πληροφοριών, και στους πίνακες ανακοινώσεων στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.


Εκτυπώσιμη μορφή

ΓΕΝΙΚΑ I ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ